Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

вівторок, 5 липня 2011 р.

Рятувати будинки столиці будуть історичні особистості

Біля старовинних будівель Києва з`являться інформаційні стенди, які розкажуть і покажуть відомих людей і події з ними пов`язані. Це має привернути до них інтерес киян і врятувати самі будівлі від руйнування та зносу.
Перші інформаційні стенди з`явилися біля готелю «Лейпциг» 1 липня. На них зображені Михайло Грушевський, Володимир Маяковський, Михайло Булгаков та інші відомі кияни, які жили в цьому готелі.
Активісти планують провести наукові дослідження історії будівель Києва. Вони звернулися до Київради з проханням встановити меморіальні та інформаційні дошки.
Організатори акції будуть боротися проти байдужості киян і «спроб радянської влади, і влади нинішньої, розділити історію і реальність».
Стенди для будуинків обйдуться в 300 гривень.
Наступний крок - встановлення таких же стендів біля «проблемних будинків».
Всіх небайдужих киян закликають прийняти участь у проекті - розповісти про історичні будівлі, які знаходяться в жалюгідному стані або допомогти з дослідженням їх історії. Щоб отримати результат, потрібно викласти все в письмовому вигляді і надіслати поштою до комісії Київради з питань культури і туризму. Головне - впевнитися, що лист зареєстрований, тоді комісії доведеться реагувати.

Київ.comments.ua 

Немає коментарів:

Дописати коментар