Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

четвер, 9 вересня 2010 р.

З досвіду інших міст

У Донецьку в парку Щербакова на місці зведення готелю та аквапарку вирубали понад сто дерев. Представники екологічних організацій Донецька обурені такими діями (детальніше) 

Миколаїв : 
зроблено важливий крок у формуванні цілісної системи інформування міської громади

середу, 8 вересня 2010 р.

Публікації в ЗМІ, 2-ий тиждень вересня

Всіх вітаємо з Міжнародним днем солідарності журналістів!

В горсовете Херсона хотят утвердить новые правила строительства
На 8 октября назначена очередная сессия городского совета Херсона, на которой планируется утвердить новые Правила застройки и использования территорий Херсона.

Об этом сообщили в пресс-службе мэрии Херсона, со ссылкой на соответствующее распоряжение городского головы Владимира Сальдо.
Также, согласно сообщению, на сессию вынесен ряд вопросов, касающихся земельных отношений и коммунальной собственности.,
Костяк решил замкнуть решение земельных вопросов в области на себя
ГРИВНА: Стройку остановит прокурор?
Новий часВ області немає жодного полігону утилізації сміття, який би відповідав природоохоронним вимогам – держуправління екології
Херсонська правда: Херсонська "Свобода" провела екологічний захід "Відчистимо місто, відчистимо і владу"

понеділок, 6 вересня 2010 р.

З досвіду захисників парка Горького у Харкові

2 вересня, в Харкові міліціонери, в тому числі з підрозділу «Беркут» затримали близько 30 активістів і активісток екологічних і правозахисних рухів, що протестують проти вирубки парку Горького.
Усіх затримували під час роздачі агітаційних листівок під різними приводами: когось начебто підозрювали в зберіганні наркотиків, когось на словах звинувачували в громадських заворушеннях, а подеколи «правоохоронці» навіть не завдавали собі клопоту пояснити, за що забирають людину. У відділках міліції та просто в міліцейських машинах з затриманими проводили роз’яснювальні бесіди, застерігаючи їх від участі в громадських акціях. (докладніше)