Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

пʼятницю, 10 грудня 2010 р.

Чергова зустріч діалогової групи


Запланована на сьогодні підсумкова зустріч діалогової групи розпочалася з форс-мажору - нам несподівано відмовили у приміщенні наші постійні постачальники послуг.

Але зустріч не відміняється, а переноситься в інше приміщення.
Діалогова група щиро вдячна інфо-центру ОУНБ ім.Гончара за гостинність!


Програма зустрічі.
Більше фото (для користувачів фейсбуку).
Протокол зустрічі.

Публікації:
Кому заважають захисники зелених зон?
Херсонська влада проти захисників зелених зон

«Зробимо Україну чистою!» («Let’s do it Ukraine!»)

14 грудня 2010 року у вівторок о 12-00 в приміщенні прес-центру «РІА Новини» відбудеться презентація національної кампанії «Зробимо Україну чистою!» («Let’s do it Ukraine!»), яка успішно проводиться в 6-тьох країнах Європи, заохочуючи понад 1 мільйон волонтерів одночасно, в той самий день виходити на вулиці міст, щоби зробити чистішими парки, вулиці та околиці своїх міст. 

16 квітня 2011 року понад 50 тисяч українців приєднаються до міжнародної ініціативи. Мета проекту – докорінно змінити ставлення українських громадян до життєвого простору та прищепити в суспільній свідомості потребу не смітити й дбати про довкілля

середу, 8 грудня 2010 р.

Екологічний екстремізм. Чи впораємося без нього?

«Чи чули ви що-небудь про екологічний екстремізм? Чи може він мати місце в країні, в якій знищуються ліси та прибережні смуги заради їхньої забудови розкішними маєтками? Чи вірите ви в справжню безкорисливу Любов, не пов’язану з меркантильними інтересами та особистими стосунками між людьми? Чи можуть жити спокійно в цьому світі ідейні та принципові молоді люди? Чи завжди їхня мета виправдовує засоби? Саме цих питань торкається автор в романі «Зелений сполох»Фактично це твір-попередження, адже з наростанням екологічної напруги обов’язково розширюватиметься і діяльність радикальних екологічних організацій, як механізм протидії небайдужих, але доведених до відчаю людей».

понеділок, 6 грудня 2010 р.

Публікації на сайтах та у друкованих ЗМІ, другий тиждень грудня

Українська правдаНевдоволення людей викликали постійне збільшення бюджетних витрат та вирубка понад 200 дерев (Штутгарт!)
Херсонська правда Херсонские парки превращаются в опасные зоны: херсонцы 
     Херсонская общественность хочет узаконить парки и скверы города
     В Херсоне пропадают парки
     Азаров недоволен соблюдением экологического законодательства в Херсоне
Площадь СвободыДом на Розы Люксембург в Херсоне проваливается из-за канализации
    И.о начальника облуправления экологии стал Грищенко вместо Милехина
Новий час:

Заповедник «Аскания-Нова» внесут в список всемирного культурного наследия ЮНЕСКО

Хроніка подій тижня, 6-12 грудня 2010

09.12 - вихід друкованих ЗМІ
09.12 - Круглий стіл із обговорення «Концепції розвитку парків та скверів у м. Херсоні»
10.12 - підсумкова (в рамках проекту) зустріч Діалогової групи

неділю, 5 грудня 2010 р.

Таке могло б бути й у нас

Поводом для этого заявления стал факт варварского уничтожения 17 деревьев в сквере за памятником Ленину на площади Свободы

На Площі Свободи, за пам"ятником Леніну, ростуть рівно 17 ялинок (9 по один бік входу в ОДА, 8 - по інший).
Більше дерев на центральній частині площі нема.

Україна щорічно втрачає сотні пам'яток архітектури

Україна щорічно втрачає сотні пам'яток архітектури - на їх місці ростуть будівлі зі скла і бетону. Як пише видання Корреспондент, не всі старі споруди заслуговують бути довгожителями, намагаються захистити забудовників архітектори - детальніше