Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

неділю, 14 жовтня 2012 р.

Біля "України" з'явилося зображення проекту забудови

Роміщенням цього постеру на паркані навколо будівництва, забудовник начебто виконав вимоги профільного законодавства:


Частина питань до забудовника, таким чином закрита. Але побіжно виникли нові.
Чому ця інформація розміщена не перед фасадом будівлі? Якщо фронтального місця не знайшлося, то чому постер не розміщено по обидва боки будівництва, а лише по-під вікнами адмінбудівлі? Чому нема повної інформації про забудовника?
І, зрештою, чому у проекті вигляд будівлі, в якій розташований банк, не відповідає дійсності? З яких макетів це відтворювалося? І чи впишеться в "ансамбль" будівля, яка, м'яко кажучи, дещо відрізняється від запроектованої?
Для порівняння:

Інформації про цей та подібні будівельні проекти насправді замало. Це підтверджує хоча б той факт, що перехожі доволі часто зупиняються біля цього місця, уважно роздивляються, запитують, сперечаються: