Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

четвер, 15 листопада 2012 р.

"Провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів". Труднощі перекладу

9 листопада Управління громадських зв'язків  розмістило на офіційному сайті Херсонської міської ради таке повідомлення:

З метою приведення у відповідність до чинного законодавства діяльності суб’єктів господарювання щодо використання майданчиків для паркування транспортних засобів, рішенням міської ради доповнено перелік спеціальних земельних ділянок, визначених для провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів на території м. Херсона, 8-ма ділянками за адресами:
вул. 49-ої Херсонської Гвардійської дивізії, 4а;
вул. Фонвізіна,2б;
вул. Ладичука, 68;
вул. Некрасова, 151/35;
вул. 40 років Жовтня,11;
вул. Декабристів, 32;
в районі житлового будинку по пров. Козацькому,10;
вул. 295-ї Херсонської стрілецької дивізії, 25.
Дещо викликав подив той факт, що "провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів" відбуватиметься на місці житлових будинків. Але текст доповнювала недвозначна ілюстрація:

Місцеві сайти оперативно ретранслювали новину.
Хто з коментарями, хто - без:
В Херсоне появилось 8 новых парковок
А тепер...  як насправді виглядає те, що пафосно зветься "ділянкою, визначеною для провадження діяльності із забезпечення паркування":

Принаймні, на це вказують свіжі сліди здійснених робіт і відсутність бодай якихось інших змін за однією з 8-ми вадрес, вказаних у повідомленні Управління громадських зв'язків.  Та й здоровий глузд, з яким "провадження діяльності з паркування" за адресою житлового будинку навряд чи узгоджується.