Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

четвер, 30 липня 2009 р.

Під час однієї з виїзних нарад міським головою Володимиром Сальдо було звернено увагу головного архітектора та голови Комсомольської районної у місті ради на незадовільний стан стели «Херсон» з боку Миколаївського шосе та рекламних конструкцій на в’їзді до міста, що псували естетичний вигляд

Визначено перспективні напрями розвитку міста до 2030 року

закладання скверу ім. В.Ф. Заботіна по вул. Патона у м. Херсоні
Гугл щойно запровадив повноцінну карту України! Наші плани матеріалізуються ))))

View Larger Map

середу, 29 липня 2009 р.

Архитектура Херсона. История часть 1.

Выступление Сергея Дяченко (старшого научного сотрудника отдела истории Херсонского областного краеведческого музея, историка архитектуры Северного Причерноморья, действительного члена Украинского комитета ICOMOS) на тему: "Об истории архитектуры и градостроительства Херсона" 4 июля 2009 года на форуме «Архитектурное и эстетическое лицо города» в рамках реализации проекта «Содействие европейским стандартам в украинской медийной среде».

неділю, 26 липня 2009 р.

У Херсоні впорядкують в'їзд до міста з боку Миколаївського шосе
досвід Луганщини:
12 липня Східноукраїнський центр громадських ініціатив розпочав інтернет-кампанію за збереження лісопаркової зони в районі Гострої Могили. На сайтах популярних соціальних інтернет-мереж «ВКонтакте», «Фейсбук» та «Одноклассники» були створені групи під назвою «Защитим лес в районе «Острой Могилы». Ці групи об’єднують людей незгодних із наміром Луганської міськради знищити лісопарк (160 га) в районі меморіального комплексу, перетворивши його на місце для супер-маркетів та розважальних центрів. За два неповні дні кількість учасників груп перевищила понад сто осіб та постійно зростає. До груп приєднуються як теперішні луганчани, так і мешканці інших міст і навіть країн.
«Ми розпочали кампанію в інтернет-просторі для того, аби міський голова Сергій Кравченко, депутати міської ради та чиновники виконкому, навіть сидячи у своїх кабінетах, могли бачити обличчя людей незгодних із їх протизаконними рішеннями. Своєю акцією ми нагадуємо меру та депутатам про їх обов’язок дбати про інтереси звичайних луганчан, а не лише бізнес-структур, в угоду яких вони хочуть знищити ліс», - коментує початок акції член Ради Східноукраїнського центру громадських ініціатив Володимир Щербаченко. «Ми закликаємо всіх небайдужих до долі української природи, до свого здоров’я та здоров’я своїх рідних приєднуватися до груп, а також запрошувати до них своїх друзів і знайомих».
Адреси груп в Інтернеті:
«ВКонтакте»
«Однокласники»
«Facebook»

Більш детально про ситуацію, що склалася з лісопарком в районі «Гострої Могили», ви можете дізнатися на нашому сайті
ще з досвіду сусідів.
онлайнова петиція зібрала вже понад 1600 підписів!!!