Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

четвер, 20 січня 2011 р.

Добрі новини з Мінекоресурсів

Мінекоресурсів збирається розбудовувати екомережу та рятувати степи (передусім – від лісників)


Управление экологии проводит фотоконкурс

Государственное управление охраны окружающей природной среды в Херсонской области объявило областной конкурс фотографий экологической и природоохранной тематики. Как сообщает пресс-служба ведомства, фотоконкурс призван выявить наиболее значимые проблемы антропогенного воздействия на окружающую природную среду.

Условия конкурса и другая информация

понеділок, 17 січня 2011 р.

Хроніки подій тижня, 17-23.01

Події:
17.01 - акція громадських організацій та активістів з передачею Президенту звернення з проханням ветувати ухвалений Верховною Радою України «Про регулювання містобудівної діяльності»
18.01 - Луганчани вимагають накласти вето на закон «Про регулювання містобудівної діяльності» та як символ можливих майбутніх негараздів цементують карту міста
18.01 - Виконкомом  погоджено проект Програми озеленення міста Херсона на 2011-2014 роки, що є складовими частинами Комплексної програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства на території міста Херсона на 2010-2014 роки, затвердженої рішенням міської ради від 25.06.2010 №1547. Серед заходів щодо виконання Програми – догляд за деревами та чагарниками, квітами, газонами тощо.Проект виноситься на розгляд сесії міської ради
19.01 - отримано повідомлення з Чернігова - там за стандартною схемою вирубують парк.
19.01 - екологічний Рух «АнтиБетон» закидав димовими шашками територію незаконного будівництва біля метро Театральна, чим призупинили їхню роботу. Про це йдеться у листі, який отримала редакція Molotoff.info. За даними екологів, акцію було проведено для привернення уваги суспільства до проблем, що пов'язані з цією забудовою, а також із загальною проблемою київських забудов.
19.01 - Українська інтелігенція просить президента припинити руйнування архітектурної спадщини Києва. Кажуть, новий закон дозволить нищити історичні будівлі ще легше – його вже назвали “законом про містомор”.
21.01 - на сайті міськради з"явилося повідомлення: Міська рада прийняла рішення про погодження містобудівної документації «Коригування Генерального плану м. Херсона» та її складові частини: план «червоних ліній» магістральних вулиць і схему розміщення АЗС. Цим же рішенням передбачено проведення громадських слухань щодо обговорення вищезазначеної документації згідно з чинним законодавством. Організацію слухань покладено на управління містобудування та архітектури міської ради.
до 24.01 - проводиться аналіз використання земельних ділянок на території м. Херсона


Публікації ЗМІ та на сайтах:
Політична Херсонщина:
Александр Мошнягул: Концепция парков и скверов будет принята, общественность не отступит
Херсонский морской порт планирует освоить левый берег Днепра
Херсонська правда
Общественность Херсона заявляет о том, что Концепция парков и скверов города будет принята
А был ли мораторий?
Виконавчий орган ради затвердив програми щодо благоустрою обласного центру
Гривна:
На памятниках можно заработать


Відео про реконструкцію Привокзальної площі: