Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

четвер, 5 серпня 2010 р.

Охоронні дошки


Як повідомляє прес-служба мерії обласного центра встановлення таких знаків проводиться з метою збереження та захисту пам’ятки від пошкодження, руйнування або знищення.
З точки зору міського глови В.САЛЬДО такі заходи сприятимуть формуванню у городян, особливо молоді, патріотизму, національної, суспільно-історичної та культурної свідомості.
За даними мерії в Херсоні багато пам’яток різних епох – від часів скіфів і до сьогодення. На його території 198 пам’яток історії, культури та мистецтва. З них 31 об’єкт – пам’ятки археології: 29 курганів та 2 археологічних поселення.
Із пам’яток історії, обраних для першочергового захисту найяскравішими представниками є будинок колишнього банку Товариства взаємного кредитування, будинок колишньої Херсонської місь¬кої Думи, будинок колишньої повітової земської управи, Очаківська брама, Петербурзька брама та пороховий льох колишньої Херсонської фортеці.

вівторок, 3 серпня 2010 р.

ДІПРОМІСТО: Дубки - санітарно-захисна зона

Отрамано відповідь від ДІПРОМІСТО на запит народного депутата Лесі Оробець щодо статусу території Дубків згідно генерального плану Херсона.

Всі запити Л.Оробець стосовно Дубків - на персональному сайті.

неділю, 1 серпня 2010 р.

Хроніки поточного тижня 02.08 - 08.08

03.08.
- отримано документи з ДІПРОМІСТО щодо статусу території Дубків

05.08.
- кількість підписів под обіцянкою не купувати нічого в Амсторі досягла 120 на ПледжБанку і 85 на Фейсбуці

06.08.
- прокурору Херсонської області подано депутатський запит стосовно прокурорського реагування на Рішення міськради № 310 "Про затвердження Порядку отримання в оренду земельних ділянок у м.Херсоні на конкурсних засадах", про яке йдеться у Протоколі № 1 засідання конкурсної комісії

Вивчаємо досвід: Київ

З 20 липня 2010 року почалось знесення кінотеатру, замість якого буде побудовано черговий 15-поверховий торгово-розважальний центр. 


Торгово-розважальні центри - це вже якась прикмета часу.
Невже саме їх так критично бракує нашому суспільству?
І що показово - діючий кінотеатр не завада...