Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

середу, 14 квітня 2010 р.

Молодь рятує ліс

17 квітня представники молоді з багатьох українських міст зберуться у Харкові, щоб провести протестну акцію «Зелені легені чи пустир розваг». Захід проходитиме з 10.00 до 12.00 на площі Свободи (біля пам’ятнику Леніну) та присвячуватиметься проблемі вирубки зелених насаджень, а зокрема, 27 га лісу в с. П’ятихатки
Опубликовать

Титульні списки


За повідомленням сайту Херсонської міськради, на днях, на засіданні комісії з питань ЖКГ, розглядався проект «Титульних списків».
В «Титульних списках» прописуються по кожному будинку кошти, які виділяються з міського бюджету на капітальний ремонт житлового фонду.
На жаль наш міський голова та виконком зробили із списків секретний документ, який не можуть отримати навіть депутати.
Усвідомлюючи велике соціальне значення документу організації ХОО КВУ, «За майбутнє Херсона» та Причорноморський центр політ. досліджень мають намір звернутись до виконкому із запитом щодо отримання проекту «Титульних списків» з метою їх аналізу та обговорення.
Планується подати запит у формі Колективного звернення. Така форма передбачена 96 ст. Статуту міста. Якщо звернення підписує більше 50 чоловік, то міський голова повинен розглянути його та відповісти невідкладно.
Всіх хто готовий підтримати нашу ініціативу прошу відгукнутись, і повідомити про свій намір підписати звернення за адресою: admos[вухо]ukr.net

Опубликовать

вівторок, 13 квітня 2010 р.

Розсекречення Генпланів

Сьогодні, 13 квітня 2010 року, Східноукраїнський центр громадських ініціатив (СЦГІ) направив до Жовтневого районного суду м. Луганська адміністративні позови до міських рад 24-х обласних центрів України, АРК та м. Севастополя. Такі дії Центру спричинені незаконною відмовою міських рад у доступі до офіційної інформації, а саме до Генеральних планів міст. 
Опубликовать

SaveOldKyiv: активісти заблокували кран






http://gurt.org.ua/news/events/6099/

Сьогодні, 13 квітня, о 7 годині ранку четверо активістів громадянської ініціативи "Збережи старий Київ" та ГО "Наша земля" заблокували роботу будівельного крану за адресою вул. Гончара, 17-23. Активісти піднялись на кран, тим самим не даючи можливості розпочати будівельні роботи.
Такий крок викликаний нездатністю органів влади змусити забудовника припинити будівельні роботи як того вимагає ухвала суду ще від 10 грудня 2008 року (додається), подовження дії якої було визнанорішенням Апеляційного суду від 6 січня 2010 року.
Окрім того, залишаються невиконаними вимоги припису прокуратури міста Києва від 2 червня (додається), яким вимагається від Державної архітектурно-будівельної інспекції скасувати дозвіл на виконання будівельних робіт та протесту прокуратури від 2 травня 2009 року до Київської міської ради (додається), яким вимагається скасувати рішення
про надання земельної ділянки ТОВ "Інвестиційно-будівельна група" за даною адресою.
Нагадуємо, що майданчик знаходиться в охоронній зоні ЮНЕСКО. Дана міжнародна організація неодноразово висловлювала стурбованість даним будівництвом, проте українські державні та місцеві органи влади продовжують ігнорувати дану проблему.
Сьогоднішня акція спрямована на те, щоб змусити виконати законні вимоги ухвали суду та припису прокуратури.
Станом на 8 годину ранку активісти потрапили до кабіни крану і заблокувались всередині.
Слідкуйте за новинами з крану на сайті спільноти за адресою http:/community.livejournal.com/saveoldkyiv/.
Для отримання коментарів від безпосередні учасників акції телефонуйте:
Ігор Луценко (067-467-6253) або Світлана Цуркан (096-931-3545).
Для отримання інформації про будівництво та розвиток подій довкола
майданчика звертайтесь: Інна Совсун (067-502-5727) або Ірина
Нікіфорова
(068-120-1860).

Опубликовать