Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

четвер, 26 липня 2012 р.

У Вікіпедії має з'явитися інтерактивна карта пам’яток

Списки пам’яток, які «Вікімедіа Україна» отримує від обласних управлінь культури, доповнюються географічними координатами, котрі вказують точне місцезнаходження пам’ятки.

Координати учасники проекту шукають за допомогою Google Maps або Wikimapia. Щоденно робот аналізує списки пам’яток, і  пам’ятки, для яких координати вже проставлені, наносить на карту у формі зелених кружечків з логотипом Тулсервера – допоміжного сервера для статистичних і аналітичних підрахунків

Як повідомляється у блозі конкурсу, станом на 25 липня координати встановлено вже для 1584 українських пам’яток, переважно Києва та Одеси – саме в цих містах учасники україномовної Wikipedia узялись за підготовку найактивніше.

Захід України поки що представлений лише поодинокими позначками у Львові, Кам’янці-Подільському, центр – у Жмеринці і Козятині, а південь – в Євпаторії і Судаку.

Мешканці інших міст також запрошуються долучитися до проекту і допомогти своєму місту бути представленим на карті пам’яток України.

Для порівняння, Польща вже має 6 155 пам’яток з координатами, Нідерланди – 61 440 пам’яток

Джерело

понеділок, 23 липня 2012 р.