Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

суботу, 30 січня 2010 р.

ХОДА пропонує...

управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю обласної державної адміністрації (далі – Управління) пропонує співпрацю в проведенні соціологічних опитувань і досліджень з актуальних питань життєдіяльності області, окремих її територій. Управління зацікавлено в підтримці відповідних громадських ініціатив, участі в їх реалізації та готове надати посильну допомогу громадським організаціям, у тому числі в розробці й тиражуванні анкет, пошуку інтерв’юерів, здійсненні опитування серед представників різних соціальних категорій (насамперед серед державних службовців, представників громадськості), підбитті та оприлюдненні результатів досліджень тощо. 
Пропозиції щодо спільної організації соціологічних опитувань можна надавати Управлінню за телефонами: 26-30-84, 32-10-57, 26-34-76 (телефон-факс) або надсилати на електронну адресу: proekt-uvp@oda.kherson.ua.
Сподіваємося на плідну співпрацю.
Які ідеї з приводу цієї пропозиції?

Опубликовать

пʼятницю, 29 січня 2010 р.

Новини від діалогової групи


- 2 февраля по Скифии будет передача "Час дій" с Куликом В.П. по зеленым насаждениям, кажется, около 18.00. В ней будут участвовать Щепеткина Л.В. и Безкоровайная О.Д.
- обращение к депутатам передано церковной общине, которая находится в районе дубовой рощи, для ознакомления. Прихожан в общине - около 1000 человек.
Опубликовать

четвер, 28 січня 2010 р.

Харків: бібліотека замість парку?

Інфа до роздумів:
http://www.unian.net/ukr/news/news-267861.html
http://tolerancetime.blogspot.com/2010/01/blog-post_8896.html

Саме так, нова бібліотека має розміститися на території парку (звичайно, за рахунок вирубаних дерев) і чудово вписатися в історичний (хай і не дуже старовинний, але досить унікальний) архітектурний ансамбль найбільшого в Європі міського майдану.
Також чомусь викликає сумнів подальше цільове призначення цього прекрасного об’єкту.

Опубликовать

середу, 27 січня 2010 р.

"Почему депутаты Херсонского городского совета не любят деревья: решается судьба дубовой рощи за автовокзалом" та інше  читайте у січневому випуску молодіжної газети "БИВНИ"
Опубликовать

Цікавий досвід Хмельницька з використання нових медіа для залучення до громадських обговорень

вчора у хмельницькому міськвиконкомі відбулася прес-конференція, на якій було представлено журналістам проект "Участь громадян у процесі прийняття рішень на місцевому рівні"
Новизна проекту - у застосуванні інструментів Social Media для створення ефективного механізму комунікації між місцевою владою та громадою міста.

Особливістю нових (соціальних) медіа є принцип залучення користувачів до наповнення і багаторазової перевірки змісту, що робить інтернет-ресурси, побудовані за цією концепцією, незамінним інструментом для вирішення таких завдань:

· проведення громадських моніторингів виконання місцевих програм, громадських експертиз діяльності органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування;
· впровадження механізмів участі громадян у процесі прийняття рішень по конкретним питанням на місцевому рівні, наприклад – громадські слухання, громадські ради, громадські ініціативи та інше;
· впровадження механізмів залучення громади, підзвітності та прозорості діяльності органів влади.


"Центр" роботи проекту - це група Громадські експерти м.Хмельницького у соціальній мережі Facebook.com. Група є відкритою, і приєднатися до неї може кожен.

Детальніше про застосування нових медіа у проекті читайте тут.
джерело
 
P.S. Дуже хочеться, щоб представники традиційних медіа сміливіше використовували можливості нових медіа.

Опубликовать

вівторок, 26 січня 2010 р.

Возбуждено дело по факту вырубки сосен возле метро "Дарница"

26 января пресс-служба прокуратуры Киева сообщает о возбуждении уголовного дела по факту превышения полномочий должностными лицами ООО "Проектная компания "Ярус" при вырубке деревьев на земельном участке площадью около 1 га возле метро "Дарница" в Днепровском районе столицы, пишет "КоммерсантЪ" со ссылкой на "Украинские новости".

Дело возбуждено по части 1 статьи 365 Уголовного кодекса ("превышение власти или служебных полномочий").

По вине указанных должностных лиц были уничтожены 150 деревьев разных пород (в том числе и таких, средний возраст которых составляет 70 лет, а некоторых - более 100 лет).

Расследование уголовного дела поручено прокуратуре Днепровского района Киева.
Опубликовать

5-та зустріч діалогової групи


Протокол зустрічі (із доповненнями).

Опубликовать

Досвід інших міст прямо в цьому блозі

 Будь ласка, слідкуйте за подіями та досвідом  інших міст, користуючись рубрикою "Вивчаємо досвід" у лівій колонці блогу внизу. Оновлення сторонніх ресурсів відразу там відображаються.

Також знайдено сайт "Архітектурні та історичні пам"ятки України", але Херсонська область там майже не представлена, а те, що є, в мене не відкривається.
Дещо з досвіду Луганьска, який звертався по досвід до Тернопільщини:
Кто охраняет?... В регионе сформирована несколько иная система охраны памятников. Если на Луганщине этим занимается управление культуры и туризма, то в Тернопольской области функции разделены между главным управлением по вопросам туризма, семьи молодежи, спорта, а также управлением градостроительства и архитектуры. Связано это с тем, что большинство памятников представлено именно архитектурными сооружениями. Именно благодаря замковым сооружениям тернопольцы смогли поставить охрану исторического наследия на государственный уровень.
Интересно, что общественные организации принимают самое непосредственное участие в охране и защите объектов культурного наследия. Многие инициативы общественности в настоящее время поддерживаются государственными органами. В Луганской области взаимодействие общественности и областных властей в этой сфере только началось. На Тернопольщине подобный симбиоз уже давно работает и довольно эффективно (детальніше)

Опубликовать

понеділок, 25 січня 2010 р.

До портрету потенційного забудовника


Опубликовать

неділю, 24 січня 2010 р.

У копилку досвіду


Як у Києві розбирають паркани
Опубликовать

Тестируем новую кнопку

"Посетители Вашего сайта смогут публиковать Ваш контент на Facebook".

там не весь пост публикуется, а только ссылка на него с названием
должно быть удобно для быстрого распространения инфы и рекламы блога
просьба пробовать, и если не катит, удалю


Опубликовать