Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

четвер, 6 травня 2010 р.

Зустріч з головами фракцій

6 травня 2010 за пропозицією Херсонської обласної мережі Громадянської Асамблеї  України відбулась  зустріч представників мережі і діалогової групи «Архітектурне і естетичне обличчя міста» з керівниками депутатських фракцій Херсонської міської ради.
Головним питанням зустрічі було обговорення ситуації навколо Дубового гаю, який є унікальним науковим експериментом та зеленим місточком,  що зв’язує покоління,  територію якого було передано наприкінці 2009 року під забудову товариству «Амстор».
19 квітня секретарю Херсонської міської ради Ю. Погребному представники діалогової групи «Архітектурне і естетичне обличчя міста» передали для керівників депутатських фракцій звернення херсонців щодо збереження Дубового гаю, яке підписали понад 800 херсонців.
Ситуація з Дубовим гаєм є лакмусовим папірцем відсутності співпраці депутатського корпусу з громадою міста, непрозорості прийняття рішень у багатьох сферах, зокрема, у сфері земельних відносин та відсутності дієвих механізмів захисту зелених зон міста.

Київські ініціативні групи об"єднуються

Щоб скординувати різні громадські групи, кожна з яких бореться з забудовою в своїй околиці, пропонується провести зустріч представників з обговоренням спільних дій. 
Опубликовать

неділю, 2 травня 2010 р.

Успішний досвід - повернення землі через суди

28 квітня 2010 року Вищий адміністративний суд України задоволив касаційну скаргу МБО "Екологія-Право-Людина" (ЕПЛ) та скасував всі рішення місцевих судів по справі про надання заповідних земель НАЕК "Енергоатому". Ще у 2006 році Уряд надав 27 га земель зі складу регіонального ландшафтного парку "Гранітно-Степове Побужжя" на Миколаївщині в постійне користування НАЕК "Енергоатом" для потреб енергетики. В результаті ці землі віддані в жертву під Олександрівське водосховище на р.Пд.Буг, яке, на думку атомників, необхідне для нормальної експлуатації Ташлицької ГАЕС.
Опубликовать