Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

суботу, 19 жовтня 2013 р.

Знайдено причину раптової активізації забудовників

Виявляється, причиною раптового сплеску активності серед скандальних забудвників було не місячне затемнення, і не наближення Ґелвіну, а подія куди більш прозаїчна і банальна:

24 квітня міська рада своїм рішенням просто взяла і змінила ставку орендної плати для земельних ділянок із незавершеним будівництвом


№ 1069 Про доповнення та зміни до рішення міської радивід 26.08.2011 №333

Коротка інструкція з протидії незаконній забудові

Ця технологія протидії була винайдена діалоговою групою емпірічним шляхом під час кампанії захисту Дубків.
Надалі вона тестувалася в інших "гарячих точках" і теж гарно себе зарекомендувала.
При опрацюванні цієї технології ми не те, що нехтували досвідом інших. Ми, звісно, перетравлювали те, що потрапляло в інформаційне поле. Але ані методичок, ані підручників про інший досвід ми не мали. Та й часу на цілеспрямоване вивчення досвіду, на жаль, теж не мали.
Тож, будемо раді дізнатися, що наш "винахід" співпадає їз напрацюваннями інших противників незаконних забудов.
Якщо ж, навпаки, у нашому досвіді виявляться суттєві розбіжності - так само будем раді співставити, розібратися і вдосконалити те, що зараз викладаємо для загального користування.

Отже - що робити, якщо у ваш двір, найближчий парк чи на будь-який інший земельний майданчик спільного користування вдерся непрошений гість із намірами щось на ньому будувати-встановлювати?

пʼятницю, 18 жовтня 2013 р.

"Україну" розвалили

Приміщення кінотеатру "Україна", який перебудовують в черговий торгівельно-розважальний центр, 18 жовтня 2013 року знесли повністю. Про це повідомляють в соціальних мережах.



Залишилась лише задня стінка, до якої прибудовано магазин ULTRA.