Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

суботу, 29 серпня 2009 р.

Опыт Санкт-Петербурга

Интересный сайт "Петербург не нужно переделывать" - просто, доступно, ясно - и все ради НЕ строительства ОДНОЙ башни...

Новини

[26 серпня 2009]
Затверджено типові форми забудови міста

Володимир Сальдо підписав прийняте виконкомом міської ради рішення «Про затвердження типової форми містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки». З прийняттям даної типової форми встановлюється порядок та умови отримання вимог та обмежень забудови земельних ділянок та об’єктів нового будівництва, розширення, реконструкції, технічного переоснащення, реставрації та капітального ремонту об'єктів



Відкрита пряма телефонна лінія з проблемних питань у сфері земельних відносин

Шановні землекористувачі та власники землі!

Доводимо до Вашого відома, що щоп’ятниці з 10 до 12 години у Держкомземі працює пряма телефонна лінія з проблемних питань у сфері земельних відносин. На безоплатні дзвінки відповідатимуть керівники Держкомзему України.
Телефон прямої лінії – 8 800 500 83 20.
За консультаціями можна звертатись і до управління Держкомзему у м. Херсоні Херсонської області за адресою: м. Херсон. пр. Ушакова, 37 (вхід з вул. Декабристів):
з 9 до 12 години щопонеділка;
з 13 до 16 години щоп’ятниці.
16 июня Херсонский городской совет дал "добро" на РАЗРАБОТКУ проекта землеустройства по выделению БЕСПЛАТНО в собственность земельного участка в СОРОК ПЯТЬ СОТОК по переулку Санаторный, 8 объединению собственников многоквартирного дома (решение сессии Херсонского городского совета № 1216 от 16.06.2009 ) для строительства детской площадки с прилегающим к ней подземным паркингом.

середу, 26 серпня 2009 р.

Нишпорячі в інеті

Нормативних документів, що допомагають зберігати обличчя Кам"янця-Подільского, не знайшла. Залишила запит на форумі, про результати повідомлю. Вражена активністю мешканців цього міста в обговоренні питань історії і сьогодення К.- П. Також сподобалось, як ця тема висвітлена в місцевих ресурсах в мережі.



Досвід киян : вони враховують також навантаження на землю навколо історичних будівель (1-3 м) у випадку масштабного будівництва поряд зі старовинною спорудою, зростання транспортних потоків, тощо:
«Любое значительное строительство в центре не просто ускорит разрушение старых домов, не просто изменит исторический облик Киева, но и усилит центростремительные транспортные потоки, что приведет к полному коллапсу центральной части города».

а також мають ось таке джерело інформації :
" Об этом сообщили в пресс-службе главы постоянной комиссии Киевсовета по вопросам культуры и туризма Александра Бригинца" (с)
Мабуть, нам треба теж пошукати підтримку в обл. (міськ) управлінні з питань культури та туризму? це їх рідна справа...

Новина про перемогу територіальної громади Святошинського району м. Київа

Ще один місцевий ресурс досить добре інформує громадян про рішення, прийняті владою, але поки що громадяни ніяк не коментують ці рішення (може, грають у складання слів десь на "Одноклассниках"...).




вівторок, 25 серпня 2009 р.

За вказівкою невідомого замовника у центрі Херсона був знесений двоповерховий храм, що знаходився в спільному користуванні Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ) та Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви в Україні (НЄЛЦ)

Інформація до роздумів

джерело: http://community.livejournal.com/xepcoh/32884.html

За вказівкою невідомого замовника у центрі Херсона був знесений двоповерховий храм

«Як тільки закінчаться свята, ми подамо позов до суду про припинення будь-яких дій до з'ясування обставин. Потім будемо відстоювати каплицю згідно з документами», - зазначив священик. «Документа про знесення не було ... Ми подали заяву в прокуратуру. Будемо зустрічатися з представниками влади.»

Вандалы снесли украинский храм в Херсоне

неділю, 23 серпня 2009 р.

обговорення процесу прийняття генплану інтернет-спільнотою Одеси
Відносно стара публікація в "Гривні":
Как убивают старый Херсон

на замітку діалоговій групі: одним із завдань може бути допомога журналістам готувати грунтовніші та змістовніші публікації по темі
(оскільки статті виходять чи не в кожному номері можна за допомоги діалогової групи значно ефективніше використовувати час на підготовку публікації)