Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

суботу, 27 липня 2013 р.

Ушакова 56-58 - нова гаряча точка на карті міста

У владних коридорах Херсона час від часу змінюються обличчя, але граблі, судячи з усього, надійно стоять на своєму звичному місті.
Вже були Дубки, був ТРЦ "Суворовський",  було кілька невдалих спроб побудувати щось у дворах - але нічого не змінюється.
Новий конфлікт з приводу землевідводу і планів на забудову - як брат-близнюк попередніх: й усі дозвільні документи у забудовника наявні (але мешканцям їх не показують і роблять вигляд наче таки дозволи не відкликають за потреби), й забудовник власним коштом забезпечить мешканцям прилеглих будинків ледь не манну небесну (ремонт комунікацій, даху, під'їзних шляхів тощо), й "жодне дерево не постраждає" (в даному випадку - дитячий майданчик).

 Місце зіткнення інтересів знаходиться у дворі на розі проспекту Ушакова та вулиці І.Кулика.

Переглянути більшу мапу

четвер, 25 липня 2013 р.

Нові обрії для "розквітнення" міст

Пам'ятаєте, як "розквітла" Херсонська мерія?
Ледь живі петунії й цього року деінде "прикрашають" проспект Ушакова. Але гучний піар на цьому міська рада більше не робить.

Втім, як виявилося, - нема меж досконалості.
Цього року комунальне об'єднання "Київзеленбуд" наочно продемонструвало усім провінційним шльоперам як насправді треба працювати - "озеленило" місто за допомогою фотошопу.
Чи перейматимуть передовий досвід столичної влади на місцях - невдозі зможемо дізнатися.