Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

пʼятницю, 28 вересня 2012 р.

"...скаргу ТОВ "Амстор" залишити без задоволення..."

В обґрунтування позову [Прокурора до Херосонської міської ради - прим.] зазначалося, що оскаржуваним рішенням було затверджено Товариству з обмеженою відповідальністю «Амстор» матеріали вибору місця розташування земельної ділянки орієнтовною площею 5 га. із земель запасу по Миколаївському шосе в м. Херсоні в районі автовокзалу під торгівельно-культурно-розважальний центр, а також надано дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення цієї земельної ділянки в оренду. В ході проведеної прокурорської перевірки встановлено, що рішення в цій частині суперечить діючому законодавству, зокрема, ст.ст. 39, 123 Земельного кодексу України, а також положенням Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів, затверджених наказом Міністерства охорони здоров'я України від 19 червня 1996 року № 173 та зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 24 липня 1996 р. за № 379/1404.
Постановою Херсонського окружного адміністративного суду від 23 квітня 2012 року адміністративний позов Прокурора м.Херсона до Херсонської міської ради про визнання незаконним та скасування п.п. 2,3 рішення Херсонської міської ради від 13.10.2009 р. № 1305 - задоволений в повному обсязі. Визнано незаконними і скасовано пункти 2 і 3 рішення Херсонської міської ради від 13.10.2009 р. № 1305 "Про виконання постанови Ворошиловського районного суду м.Донецька від 28.09.2009 по справі № 2а-2747/09".  
Судом першої інстанції встановлено, що рішенням Херсонської міської ради від 29.03.2007р. № 377 затверджено перелік умов отримання в оренду земельних ділянок у м. Херсоні на конкурсних засадах, в тому числі і щодо передачі в оренду земельної ділянки по Миколаївському шосе в районі автовокзалу.

середу, 26 вересня 2012 р.

В Херсоне теперь нет улиц Ленина и Карла Маркса

Теперь улицы будут называться:
Ленина от Ушакова до Коммунаров - Соборная, от Коммунаров до Горького - Греческая, Карла Маркса - Потемкинская

По информации от Cтанислава Трошина

Від карети - до храму по дорозі?

Черговий навколоархітектурний прожект визрів у нетрях міськради:

Незабаром у Покровському сквері міста з’явиться ціла алея, присвячена історії храмів нашого міста. Реалізація цього натхненного задуму, звісно, сприятиме підняттю духовності, проілюструє відвідувачам скверу нетлінну історію віри, історію Херсона. Саму концепцію проекту наразі обговорюють найкращі фахівці-рекламісти Херсона.  Реалізований він має бути вже до свята Покрови, яке припадає на 14 жовтня.

Про історичну і духовну цінність прожекту свідчить хоча б те, що його розробкою займаються фахівці-рекламісти, як сказано на сайті міськради.
Не історики, не краєзнавці, не релігієзнавці, не архітектори. Тут достатньо одних рекламістів.

При тому на збереження справжньої історії натхнення міськраді завжди бракує. На відміну від сумнівних новодєлов...