Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

четвер, 24 травня 2012 р.

24 травня-Європейський День Парків


 Треба планувати наступного року святкування цього дня в Херсоні! Нам є що розповісти про парки та сквери!

В Херсоне парки и скверы появляются только на бумаге




Європейський День Парків був організований Федерацією Європарк - це європейська організація, яка об’єднує охоронювані природні території в тридцяти шести європейських країнах. Проведений у перший раз в 1999 році, цей день тепер святкується щорічно по всій Європі 24 травня.
Дата святкування була обрана не випадково - саме 24 травня 1909 у Швеції було створено перший з дев’яти Європейських Національних Парків.
Сьогодні Європейський день парків символізує міжнародну солідарність територій, що охороняються. Захід організований з метою підйому профілю заповідників Європи, а також для того, щоб викликати суспільну підтримку їх роботи.
У цей день проводяться численні заходи на території і навколо заповідників, присвячених святкуванню природної краси Європи та її культурного надбання, висуваючи на перший план їх захист, як в даний час, так і в майбутньому (джерело).

понеділок, 21 травня 2012 р.