Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

вівторок, 24 квітня 2012 р.

Влада докладатиме всіх зусиль для збереження історичних пам'яток України

На цьому наголосила Радник Президента України - Керівник Головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань Адміністрації Президента України Ганна Герман під час зустрічі з представниками громадських організацій, які опікуються захистом культурних цінностей. «Я хотіла б, щоб наша розмова була сьогодні відкритою, чесною…  щоб цей діалог, який ми сьогодні розпочинаємо, був постійним, щоб він давав ті результати, на які громада сподівається. Ми готові зробити все, щоб ми разом працювали для України і для захисту пам'яток історії та культури», - підкреслила вона.

понеділок, 23 квітня 2012 р.

Хроніки подій тижня, 23-29.04

Події:
23.04 - Юные художники нарисуют билборд для "Херсонгаза"
23.04 - Виступ голови обласної державної адміністрації Миколи Костяка під час ІІ Міжнародного туристичного форуму «Розвиток екологічного туризму в країнах Чорноморського басейну: ресурси та інновації» 
23.04 - Суд отменил решение Херсонского горсовета по "Амстору" 
27.04 - сесія міськради
 

Публікації:
Демонтированную стелу Героям Сталинграда установят до 4 мая у входа в сквер Театральный
Суд отменил решение Херсонского горсовета по «Амстору»
Мэрия Херсона запланировала потратить на траву более чем 1 млн. грн.
ХЕРСОН УХОДЯЩИЙ...
В Херсоне будет Успенский сквер 
В Херсоне посадят 1,2 тыс. деревьев 
В Херсоне установили дорожные указатели к историческим памятникам