Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

понеділок, 21 лютого 2011 р.

Уроки истории. Теперь такое "не модно"

Парк Ленина, расположенный в центре Херсона, заложен в 1785 году по распоряжению князя Григория Потемкина, Однако в первой половине XIX века на территории парка устроили плац-парадную площадь, и до 1868 года здесь проводили конные скачки. В 1869 году вице-губернатор Денис Карнович принял решения восстановить парк и распорядился высадить деревья. Позже, когда парк перешел в ведении городского управления, высадка деревьев была окончена и парк получил название Денисовский в честь своего основателя.

Хроніки подій тижня, 21-27.02

Події:
18.02 - Стадіон "Старт" буде збережено! (на превеликий жаль херсонців - лише в Києві)
21.02 - Всеукраїнська акція за накладення повторного вето Президента на Закон «Про регулювання містобудівної діяльності». Громадські активісти прийдуть до будівлі Секретаріату Президента в Києві, а також до стін обласних державних адміністрацій Луганська, Сімферополя, Миколаєва, Маріуполя і Херсона з вимогою повторного накладення вето на закон «Про регулювання містобудівної діяльності».
23.02 - Обращение по поводу событий в парке им. Горького в Харькове в мае-июне 2010 года
 Комиссара Совета Европы по правам человека
23.02 - Постійна комісія з питань містобудування, архітектури та регулювання земельних відносин (голова – Варущик Т.Л.) на засіданні 23 лютого розглянула питання «Про хід виконання Програми охорони земель на території Херсонської міської ради та Порядку використання коштів, які находять від відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва при вилученні (викупі) сільськогосподарських угідь, лісових земель та чагарників і зараховуються до спеціального фонду міського бюджету, затвердженого рішенням міської ради від 18.02.09 №1049».
24.02 - В 6 містах пройшла акція - перформанс «Закону – вето, містам - майбутнє»
25.02 - сесія міськради

Публікації:
Майдан:
"Медея" и общественный туалет
Херсонці:
В центре внимания "мусорный" центр
Херсонська правда:
Городская власть на благоустройство и озеленение города хочет 86 млн. гривен
На строительство новых остановок и ремонт старых планируют истратить 700,0 тыс. гривен
Не хочу принимать участие в разборках между губернатором и руководством города и райсовета
Deutsche Welle
Меблі з дерев міського парку? У Харкові це - можливо
Вгору:
Вот такая мозаика
Все на борьбу с «красной» линией!

неділю, 20 лютого 2011 р.

Херсонські ями переможуть!

Вам надоїли ями на дорогах? Вийдіть з машини, сфотографуйте яму, тріщину, латку і виставіть на сайт 4road.net.
Розробники сайту вірять, що якщо безперервно поповнювати базу даних фотографіями поганих доріг та неякісним виконанням дорожніх робіт і інформувати про це відповідні служби, рано чи пізно справедливість візьме гору.(докладніше)

Не забули адміністратори і про конкурси. Зараз вони запрошують усіх взяти участь в конкурсі на гіршу яму на дорогах міста