Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

суботу, 4 вересня 2010 р.

Найкрасивіше дерево України – 900 річний дуб Грюнвальда

Найкрасивіше дерево України – 900 річний дуб Грюнвальда

Наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища України від 6 липня 2010 року № 274 був затверджений перелік видатних дерев – переможців Всеукраїнського конкурсу «Національне дерево України».
У номінації «Естетично цінне дерево України» перше місце отримав „900- річний дуб Грюнвальда”, який зростає на території санаторію «Жовтень» у Голосіївському районі міста Києва. Завдяки зусиллям активістів Київського еколого-культурного центру, у 2009 році дуб Грюнвальда був вилікуваний, огороджений та відзначений як історична пам’ятка.

пʼятницю, 3 вересня 2010 р.

В Одесі EnergyCamp демонструватиме майбутнє енергії міст

9-10 жовтня пройде наступний з серії енергетичних таборів Greencubator EnergyCamp. Цього разу учасники обговорюватимуть та презентуватимуть інновації у темі «Енергія міст». EnergyCamp-Одеса має на меті об’єднати зусилля представників бізнесу, інвесторів, інноваційних та освітніх інститутів, міської влади, медіа та інтернет-спільнот задля просування сталої енергетики та “зелених” моделей розвитку українських міст, підтримки соціальної відповідальності бізнесу та забезпечення максимальної енергетичної незалежності громад та спільнот споживачів через використання можливостей відновлюваних джерел та енергоефективних технологій.

Публікації у місцевих ЗМІ, перший тиждень вересня

Вгору: Сессия горисполкома 39 – нервная
Херсонці: анонсований попередньо випуск не з"явився
Херсонська правдаСтихия разрушает парки

вівторок, 31 серпня 2010 р.

Хроніки поточного тижня 30.08 - 05.09

31.08
- сплив термін збору підписів на Пледжбанку під обіцянкою не купувати в Амсторі. Підсумок: 125 підписантів.  На Фейсбуці й надалі можна буде повідомити про свою відмову бути покупцем Амстору, як це вже зробили 102 користувача Фейсбуку

2.09
- черговий вихід місцевих друкованих ЗМІ