Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

четвер, 20 серпня 2009 р.

Пропозиція для членів діалогової групи та прихильників

Шановні колеги!

Пропоную активніше переймати досвід інших міст по використанню соц. мереж та блогів для формування громадської думки.

  • Блог "Збережи Старий Київ" щоденно поповнюється новинами з інших міст (зараз Харків почав пікетування проти кар"єрів)
  • Східноукраїнський центр громадських ініціатив розпочав інтернет-кампанію за збереження лісопаркової зони в районі Гострої Могили. На сайтах популярних соціальних інтернет-мереж «ВКонтакте», «Фейсбук» та «Одноклассники» були створені групи під назвою «Защитим лес в районе «Острой Могилы» (не можу знайти , допоможіть)
  • тощо
Це неправда, що користувачі Інтернету ізолюються від суспільства. Всі дослідження показують: що більше хтось користується Інтернетом, то більше він чи вона є соціалізованим.(читати)


Приєднуйтесь до нашої групи В контакті
Save Old Kherson
http://vkontakte.ru/club11166118
  • запрошуйте до групи друзів і знайомих
  • завантажуйте фото будинків, яким загрожує небезпека, аудіозаписи інтерв"ю з краєзнавцями та посадовими особами, відео за темою групи
  • поширюйте інформацію про діяльність групи серед груп, що об"єднують херсонців
  • запрошуйте членів групи на свої заходи
  • створюйте опитування з хвилюючих вас питань
Хто хоче бути модераторами групи? - повідомте, з радістю "затверджу" )))
Хто може запросити для цього бажаючих студентів-істориків? юних краєзнавців?
Хто може гарно сформулювати цілі групи і оформити сторінку vkontate?

середу, 19 серпня 2009 р.

Досвід киян

16 серпня у приміщенні дитячої школи мистецтв по вул. Ярославів Вал, 25 відбулося нелегітимне обговорення проекту забудови по вул. Стрілецькій, 10/1 (що зовсім поруч із скандальним будівництвом на Гончара, 17-23). Рік тому щодо цього об”єкту вже були проведені громадські слухання, тож, згідно з чинним законодавством, проведення їх удруге є вже неможливим. Шевченківська райдержадміністрація заявила, що не визнає їх.
Місцеві мешканці дізналися про проведення цього заходу з оголошення у газеті Хрещатик і разом з активістами ініціатив “Збережи старий Київ”, “КУПР” та “Я киянин” прийшли, щоб спробувати перешкодити його проведенню, оскільки не мали сумнівів у тому, що ці обговорення проводяться не для того, щоб з”ясувати думку громади, а для фальсифікації цієї думки і проштовхування проекту забудови, який провалився на попередніх, легітимних слуханнях.
(далі)

там ще коментарі теж цікаві, подивіться )))

вівторок, 18 серпня 2009 р.

Дещо про місцевий досвід

Газета "Новий день", №33, с.2 у матеріалі "Обійти прокурора не вдалося" розповідає про те, як депутати Новокаховської міськради спочатку відхилили протест міського прокурора проти надання згоди на забудову земельних ділянок, на які відсутні правовстановлюючи документи, а потім скликали позачергову ради і скасували своє рішення.
"-Уже після сессії ми розібралися і зрозуміли, що прийняли незаконне рішення, - зазначив міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко. - Справа в тому, що через зміни в законодавстві сьогодні ми не маємо права надавати таку згоду землекористувачам, якщо оформити правоустановлюючі документи на ділянки немає можливості" (с)

с.5 - в матеріалі "З любов"ю до рідного села" йдеться про те, як відстоюють жителі Ольгівки Бериславського району на чолі с сільским головою і місцевими депутатами своє право не продавати землю і не передавати плавні приватним структурам.
Фото з проведеного 15-16 липня тренінгу

понеділок, 17 серпня 2009 р.

з випуску ТСН (спротив новії забудові в Києві) від 17.08.09 о 19.30:



співставляючи це із виступом Г.Ходіна: оскільки існує механізм "узаконювання", то треба планувати дії ДО завершення будівельних/ремонтних робіт.
тоді захист буде ефективнішим

Фото тренінгу "Способи успішної міжсекторальної співпраці"


Опубликовать
Потом переведем названия улиц на старорежимные, восстановим наш Херсон в его историческом первозданном виде, но - стоп. Это ведь уже реальные дела, а не "потемкинские деревни" в форме твердого знака на въезде в город.
А, к сожалению, по реальным делам по восстановлению исторического архитектурного, настоящего облика нашего несчастного Херсона - это не по адресу нашего городского головы.

Гарне місце для збору підписів громади

Львівский досвід збору підписів з використанням інету

неділю, 16 серпня 2009 р.

Мерія вирішила, що «Херсонъ» виглядає естетичніше

Ескіз в’їзного знаку до міста відпрацьовано

Зелені насадження міста будуть проінвентаризовані

Збережемо майно херсонської громади

До Дня міста оголошується конкурс «Моя квітуча оселя»
Містобудівна рада - 2009
Текст запиту до управління регіонального розвитку, містобудуваня та архітектури
Спільноти, які мають подібний досвід/напрямки діяльності:
Збережи Старий Київ
Интересный Киев
У К А З ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
Про забезпечення підготовки і випуску багатотомного енциклопедичного видання "Звід пам'яток історії та культури України"