Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

неділю, 3 липня 2011 р.

Президент України закликав активніше зберігати культурну спадщину і навів у приклад досвід киян

Президент  України Віктор Янукович вважає, що Громадська гуманітарна рада повинна приділити більшої уваги питанню збереження національної культурної спадщини. «Я вважаю, що нашій Громадській раді треба також створити робочу групу, яка цим питанням зараз опікувалася б. Я переконаний, що це наш спільний обов’язок – підняти цю роботу на належний рівень», – заявив Віктор Янукович на засіданні Громадської гуманітарної ради.
Президент зауважив: якщо, наприклад, у Києві люди ще виходять на захист історичних пам’яток, то в більшості регіонів України вони вже звикли до того, що «культурна спадщина руйнується і не відновлюється».
Питання збереження національної культурної спадщини має бути під постійною увагою держави, наголосив В.Янукович.
Глава держави доручив Міністру культури України Михайлові Кулиняку налагодити відповідну роботу з регіонами. «Треба, щоб ви працювали з регіонами, і за кожним об’єктом національної спадщини були закріплені відповідальні. І ми поступово, за участю держави, залучивши місцеві можливості, кожен із таких об’єктів взяли під контроль і поступово їх відновлювали», –  наголосив Віктор Янукович.
«Сьогодні треба долучати до цієї роботи громадські організації, у тих регіонах, де вони вже створені, на захист об’єктів національної спадщини», – сказав Президент (джерело)

Ось так, на думку Президента, треба ставати на захист культурної спадщини:



лінк на відео

Кияни розтрощили паркан на забудові Щекавиці 

Немає коментарів:

Дописати коментар