Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

середу, 6 квітня 2011 р.

Розробляється проект внесення змін до містобудівної документації

За рішенням міської ради, розробляється проект внесення змін до містобудівної документації – Генерального плану міста Херсона – щодо зміни цільового призначення земельної ділянки з метою розміщення торгівельно-розважального комплексу з офісними приміщеннями, шляхом реконструкції будівель та споруд ТОВ «ТРЦ Фабрика» по вул. Залаегерсег 18.
Департаменту містобудування та землекористування міської ради до 10 квітня доручено: визначити замовника та розробника зазначеної документації (підрядника, генерального проектувальника), встановити строки її розроблення та джерела фінансування; звернутися до обласної державної адміністрації стосовно одержання державних вимог щодо розроблення проекту змін до Генерального плану міста Херсона; визначити місце та строки подання пропозицій фізичними і юридичними особами.


Джерело

співставимо:

ЗАКОН УКРАЇНИ (витяг)
Про регулювання містобудівної діяльності
Стаття 17. Генеральний план населеного пункту
1. Генеральний план населеного пункту є основним видом містобудівної документації на місцевому рівні, призначеної для обґрунтування довгострокової стратегії планування та забудови території населеного пункту.
2. Генеральний план населеного пункту розробляється та затверджується в інтересах відповідної територіальної громади з урахуванням державних, громадських та приватних інтересів.
8. Строк дії генерального плану населеного пункту не обмежується.
9. Зміни до генерального плану населеного пункту можуть вноситися не частіше, ніж один раз на п'ять років.
Рішення про дострокове внесення змін до генерального плану міст обласного центру, Києва та Севастополя приймається Кабінетом Міністрів України.
У разі виникнення державної необхідності рішення щодо доцільності внесення змін до генерального плану населеного пункту приймається Кабінетом Міністрів України.

що ще додати?

Немає коментарів:

Дописати коментар