Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

вівторок, 17 серпня 2010 р.

Досвід : Кроки до захисту та збереження пам’ятки культурної спадщини

Музей Т.Г. Шевченка в Каневі відкриють...з євроремонтом?
Таким чином, внаслідок змін здійснених і запланованих, загальний художній образ Музею, зафіксований в охоронному паспорті, зайшов у даний момент у повний дисонанс із зовнішнім виглядом споруди (у В. Кричевського і П. Костирка, як і зафіксовано в охоронному паспорті — світлі тони та поліхромія в оформленні інтер’єрів та зовнішнього вигляду споруди Музею, а у втілюваній нині концепції ТАМ «Л. Скорик» — мимовільна поліхромія зовні і сіро-чорна монохромія всередині будівлі).
Готовий Маніфест Захисників Музею.
Створена онлайн-петиція
Створено групу Вконтактє
Створено гугл-групу - do-tarasa@googlegroups.com

Усіх небайдужих укладачі маніфесту закликають об’єднатись для захисту та збереження пам’ятки культурної спадщини та вимагають дотримання чинного законодавства для збереження визначної архітектурної пам’ятки для нинішніх та прийдешніх поколінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар