Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

четвер, 7 серпня 2014 р.

Мерія в 2013 закопала в землю 400 тисяч бюджетних коштів

Покровський сквер засихає. Сюжет каналу "ВТВ+":

"Централізований полив зелених насаджень – так із пафосом у минулому році виправдовували розкопки у парковій зоні. В сквері метрів 200-ті на 300-та проклали до 5-ти км труб, встановили 300-та форсунок. А ще передбачили накопичувальний резервуар для води.
Кошти на проведення робіт виділили із міського бюджету, і не малі - 400-та тисяч гривень. Що толку? Адже на практиці система централізованого поливу так і не запрацювала.
За полив у сквері відповідають у комунальному підприємстві «Гарантія», контролюють обсяг виконаних робіт у відділі благоустрою міського Департаменту ЖКГ.
Та напевно, жодна із сторін давно не бувала на об’єкті. Про те, що насадження в Покровському сквері потопають у морі. Тільки не води, а буряну «ні сном, ні духом». Замість цього розповідають про налагоджену систему поливу.
Проблем в місті багато. Та одна з головних – забагато контролерів, і жодного відповідального. Сквер Покрови Пресвятої Богородиці ще один тому доказ. Навіщо вкладати стільки коштів у те, що не буде задіяне на практиці? Чи не простіше і дешевше було залишити стару систему: пускати раз на тиждень поливальну машину? І останнє: скільки в Херсоні паркових зон, виглядом яких ми дійсно можемо похвалитися? До недавнього часу сквер Покрови був саме таким".
Гроші виділялись під час панування пані Бережної. "ЗояБог" позувала на фоні пам'ятника Божій Матері та організовувала суботники.
Аналогічна ситуація в Потьомкінському сквері, який нібито взяв "під опіку" депутат Сальдо. Поливу немає, все сохне, а завжди усміхнений "Чмошник" роздає інтерв'ю.

Немає коментарів:

Дописати коментар