Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

четвер, 1 серпня 2013 р.

Паркувальний рекет стає винахідливішим

Нещодавно на розі пр.Ушакова і вул. Молодіжної було помічено металеві конструкції, що перешкоджають в'їзду машин на ту частину тротуару, яка раніше була пристосовання як місце для паркування біля двох сусідніх салонів:


Щодо цих конструкцій нараді вдалося дізнатися наступне:

1. Паркування в цьому місці не є порушенням ПДД:
15.10. Стоянка забороняється:
б) на тротуарах (крім місць, позначених відповідними дорожніми знаками, встановленими з табличками);
в) на тротуарах, за винятком легкових автомобілів та мотоциклів, які можуть бути поставлені на краю тротуарів, де для руху пішоходів залишається щонайменше 2 м;
   На цьому тротуарі дійсно залишається 2 м для пішоходів, особливо, якщо паркувати машину не між деревами, а вздовж краю тротуару і чому зараз як раз перешкоджають встановлені конструкції.

2. Встановлення таких конструкцій суперечить ст. 139 КупАП
самовільне знімання, закриття чи встановлення технічних засобів регулювання дорожнього руху, створення перешкод для дорожнього руху, в тому числі забруднення дорожнього покриття, або невжиття необхідних заходів щодо їх усунення та попередження інших учасників руху про небезпеку, що виникла
    Встановлені конструкції перешкоджають як автомобілям, і також є джерелом небезпеки для пішоходів (будь-хто може перечепитися і вилетіти на дорогу під колеса транспортного засобу)

3. Дві з чотирьох конструкцій опускаються, а дві - встановлено так, що вони створюють стаціонарну перешкоду:

4. Директор салону "Рута" в усній розмові повідомила, що з 2011 року регулярно сплачує орендну плату за цю "ділянку для паркування" на рахунок поки що нами не встановлених "паркувальників".  Подавала в суд, але програла. Ці конструкії були встановлені саме на вимогу тих самих "паркувальників" і адміністрація салону залюбки прибрала ці залізаки з-під своїх вікон.

Далі буде....
Дискусія щодо цієї ситуації у фейсбуці 

Немає коментарів:

Дописати коментар