Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

вівторок, 22 червня 2010 р.

Звіт та фотоальбом з харківської акції "Сьогодні дерево - завтра ти"

Делегація херсонців (Парфьонова Г.В. та Парфьонова Н.) взяли участь в Харкові у всеукраїнській акції «Сьогодні Дерево. Завтра – ТИ!».
Ми донесли до харків’ян голос херсонців та Звернення Херсонської обласної мережі Громадянської Асамблеї Укпаїни про підтримку їхньої боротьби за припинення вирубки дерев в парку ім. Горького та введення  мораторію на всі види відчужень зелених зон.
Більше двох тисяч харків’ян  прийшли на Громадські слухання, але майже всі активісти Зеленого фронту та пересічні громадяни, які виступають проти варварського нищення зелених зон міста, залишилися на вулиці. Зал, в якому 300-350 міст, ще за дві години до початку слухань був зайнятий представниками бюджетних установ та комунальних служб.
На ГС було підготовлено два проекти резолюцій – від влади і громадськості. Роздрукована і роздана  тільки резолюція від влади. На слуханнях головуючий Кернес (в.о. міського голови) оголосив, що пройшла резолюція влади, яку він одну  поставив на голосування.
Голоси учасників слухань на вулиці не були враховані, хоч люди були зареєстровані і там їх була подавляюся кількість – на кінець слухань, які тривали більше трьох годин залишилось близько 700 осіб. (трансляція ГС на вулицю була забезпечена  двома машинами Укртелеком).
Після цих так званих слухань колона людей пішла в парк Горького, де була посаджена Клумба Дружби і де третіми, після Києва і Донецька, на запрошення організаторів заходу, посадили квіти ми – херсонці. Там же я оголосила наше Звернення до харків’ян.
Потім я і представник Донецька взяли участь в радіопередачі харківської ФМ –станції «Новая волна», де я розповіла про херсонські події навколо Дубового гаю і ще раз виразила солідарність  з харків’янами.
Ми всі були солідарні в думці, що в Україні народжується нова якість громадянського суспільства.

 Парфьонова Г.В.
посилання на альбом
Акція "Сьогодні дерева - завтра ти", 19 червня, Харків

Немає коментарів:

Дописати коментар