Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

четвер, 28 березня 2013 р.

Зникла меморіальна дошка (ДОПОВНЕНО)

Меморіальна дошка, що була встановлена на будинку №1 на вулиці Леніна, зникла.  Тепер дошку шукатимуть правоохоронці.


(фото з сайту "Мій Херсон")



Замість мармуру стіну будинку прикрашає шматок пластику - нова інформаційна табличка, яка повідомляє про повернення історичної назви вул.Соборна. До речі, нову табличку розмістили на тому ж місці, на стіні навіть залишились сліди від кріплення.



Зникнення меморіальної дошки співпало з кампанією по перейменуванню вулиць міста Херсона.
Місцеві чиновники відхрещуються від демонтажу мармурової меморіальної дошки з будинку №1 по вулиці Соборній (Леніна). На звернення до міської ради електронною поштою отримано відповідь.





Як можна зрозуміти з листа, розшуком зниклого історичного предмету мають зайнятись правоохоронці.

УВАГА! Якщо комусь з читачів блогу, на відміну від чиновників міськвиконкому, відомо теперішнє місцезнаходження меморіальної дошки з мармуру - прошу повідомляти в коментарях.

Доповнення. Раніше в Херсоні був зафіксований випадок зникнення меморіальної дошки на будинку, до розміщувалась "Українська хата". Але тоді дошка оперативно знайшлась без допомоги правоохоронців та повернулась на місце, де перебуває й досі. А відділення банку, що було проти увічнення історичної пам'яті Херсона, приблизно за рік виїхало з того приміщення.

Немає коментарів:

Дописати коментар