Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

середу, 7 листопада 2012 р.

Роздягнутися, щоб врятувати місто

Можливо, цю ініціативу підхоплять херсонські письменники і фотографи? :-)

Письменниця Лада Лузіна ініціювала акцію “Київ, що помирає”. Це буде серія знімків старих будинків, які або підлягають знесенню, або ще можуть бути відреставровані.




По-перше, мені хотілося хоча б зафіксувати те, чого скоро не буде, зібрати історію цих будинків. Бо я за першою освітою інженер і ясно розумію, що деякі з них уже не врятувати. І навіть коли вони продаються, розумієш, що продаються не вони, а земля під ними. По-друге, хотіла передати почуття, які відчуває місто, коли одні його руйнують, а інші просто не звертають на це уваги. По-третє, можливо, в такий спосіб вдасться привернути увагу хоча б до деяких будинків і врятувати їх. Можливо, їх все таки будуть реставрувати і мої знімки знадобляться”, – зазначила Лада Лузіна.
джерело


Немає коментарів:

Дописати коментар