Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

неділю, 14 листопада 2010 р.

Дві новини, вирішуйте самі - які

1. В Херсоне продан дом культуры им. Шмидта

2. у сквері за ЦНТІ (на розі Перекопської та Залаегерсег знайшлася ось така хатинка (знайшлася зовсім недавно!)


 Виглядає як пересувний вагончик, на ній написано :"Украинская православная церковь. Храм в честь Святого Преподобного Варсонофия Херсонского исповедника". Має такий вигляд, що в будь який момент може посунутись кудись далі. Але на ній оголошення про паломництва; раптом вона вирішить тут залишитись і розширитись, прибудуватись?
Спитати було ні в кого; може, хтось щось знає?
До речі, є свіжий пеньок, від сухого чи живого дерева - незрозуміло зараз.

2 коментарі:

  1. Ооо... хрюсовцы наступают. Им всё можно... Потом поп дом себе построит и будет рядом отпускать грехи тем кто разрешил ему на этом месте построится.

    ВідповістиВидалити
  2. В гостьвій на сайті міськради розміщено таку відповідь: http://www.city.kherson.ua/index.php?menu=book_see&id_item=1

    комментарий для - Нина Николаевна
    Шановна Ніно Миколаївно! Інформуємо, що парафія Преподобного Варсонофія Херсонського Херсонської єпархії Української православної церкви в м.Херсоні зверталася до міської ради з заявою про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення в постійне користування земельної ділянки, орієнтовною площею 0,1840 га, по вул. Залаегерсег, під храм та соціальний православний духовний центр. Рішенням міської ради від 27.08.2010 №1625 заявнику відмовлено в надані дозволу, оскільки земельна ділянка є зеленою зоною. Відповідь надана управлінням містобудування та архітектури Херсонської міської ради.

    ВідповістиВидалити