Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

середу, 21 липня 2010 р.

Корисна публікація

Практичний посібник «Право на доступ до інформації з питань містобудування» можна отримати безкоштовно у власному обласному центрі

Східноукраїнський центр громадських ініціатив випустив книгу  «Право на доступ до інформації з питань містобудування: практичний посібник». У посібнику розглянуто законодавчі та практичні аспекти реалізації права на інформацію щодо забудови територій у населених пунктах. Посібник розрахований на широке коло читачів, яких цікавлять практичні аспекти захисту права на інформацію щодо забудови територій у населених пунктах: представників громадських організацій, членів органів самоорганізації населення та об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, працівників ЗМІ та представників інших форм об’єднань громадян, а також на депутатів місцевих рад та посадових осіб міських і районних виконавчих комітетів. Книга складається з розділів: «Право на інформацію: міжнародні та вітчизняні стандарти», «Забезпечення доступу громадськості до інформації при плануванні і забудові територій», «Порядок одержання офіційних даних щодо забудови територій», «Оскарження фактів порушення права на інформацію щодо забудови територій», «Окремі проблеми захисту прав громади у сфері містобудування».
Автор книги – Микола Мазур, кандидат юридичних наук, викладач Луганського державного університету внутрішніх справ.
Посібник вийшов у світ в рамках проекту «Локалізуючи демократію в Луганську», що реалізується за фінансової підтримки NED - Національного фонду в підтримку демократії (США).
Зацікавлені зможуть безкоштовно отримати видання в ході громадських обговорень проблеми обмеженого доступу громадян до генеральних планів міст, які відбудуться у всіх обласних центрах у серпні - вересні 2010 року в рамках проекту «Через доступ до генеральних планів – до містобудування без корупції», що реалізується за підтримки МФВ «Відродження». Якщо ви зацікавлені в отриманні друкованого варіанту книги у вашому обласному центрі надішліть замовлення на e-mailzahumanrights@gmail.com і ми поінформуємо вас про час і місце отримання книги.
  Книгу також можна скачати в електронному вигляді з сайту СЦГІ.

Немає коментарів:

Дописати коментар