Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

вівторок, 6 липня 2010 р.

Зелені зони Херсона "самовільно" мігрують...

Якщо уважно переглядати сторінки сайту Херсонської міськради, то можна знайти дивні закономірності.

Так, 13.10.2009 розміщено інформацію про результати роботи пленарного засідання ХХХІ сесії міської ради, де, зокрема, зазначено:
Рада затвердила Протокол засідання комісії з проведення конкурсів оренди земельних ділянок на конкурсних засадах №1 від 04.07.2007. ТОВ «Амстор» затверджено матеріали вибору місця розташування земельної ділянки площею 5,0000 га, із земель запасу по Миколаївському шосе в районі автовокзалу, під торговельно-культурно-розважальний центр та надано дозвіл на виготовлення відповідного проекту землеустрою.


Виходить, що на момент проведення конкурсу Дубки мали статус не санітарно-захисної смуги, як вже кілька місяців твердять чиновники всіх рангів, і не парку, як стверджують архівні документи, а всього-навсього земель запасу?


Інформативною також є сторінка Результати відкритого архітектурного конкурсу.
З неї випливає, що наразі відбувається Відкритий архітектурний конкурс на визначення кращої концептуальної пропозиціївлаштування ландшафтного парку в Таврійському мікрорайоні м.Херсона
(конкурс мав би закінчитися у січні 2010 року, але інформації про це немає).
Виходить, що рівно через місяць після того, як міськрада надала попереднє рішення на винищення 5 га зеленої зони в одній частині Таврійського мікрорайону, міськвиконком приймає рішення про створення нового парку, вже площею 50 га в інший частині того самого мікрорайону. 


При тому, на численні вимоги захисників Дубків створити в Таврійському мікрорайоні парк, жоден з чиновників про цей конкурс (який, схоже, існує лише "на папері") не згадав.

Немає коментарів:

Дописати коментар