Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

понеділок, 14 червня 2010 р.

14 червня. Підготовка до громадських слухань

Херсонці боряться за спасіння унікального Дубового гаю


 
 
15 червня, у вівторок, о 16.00 в Херсоні відбудуться громадські слухання, присвячені захисту Дубового гаю. Місце поведення : приміщення Суворовського виконкому (Площа свободи, 1.)

Нагадуємо, 60 років тому в місті був проведений унікальний науковий експеримент: у посушливому степу на суботниках, у вільний від роботи час, херсонці висадили дуби. Дуби в степу прижилися. З часом, Дубовий гай став єдиною зеленою зоною, яка захищає спальні масиви міста від найбільшої промислової зони. Це єдиний парк для більш ніж 120 тисяч жителів двох спальних районів Херсона (Таврійського і Північного).

Минулого року Херсонська міська рада віддала Дубовий гай фірмі «Амстор» для будівництва супермаркету. За планами «Амстора» будуть вирубані тисяча дерев. Гай буде знищений. Своє рішення деякі депутати аргументували тим, що існуюючі в місті супермаркети продають несвіжі салати, тому їм необхідна конкуренція.

Херсонці вже провели кілька акцій на захист парку. Детальніше

Минулого тижня захисники парку провели суботник та громадську інвентаризацію деревУ дубовому гаю - 3005 дерев! 

Ініціативна група «За спасіння дубків» закликає всіх херсонців не бути байдужими та висловити свою позицію на громадських слуханнях.

Джерело: Громадський простір

Немає коментарів:

Дописати коментар