Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

неділю, 24 січня 2010 р.

У копилку досвіду


Як у Києві розбирають паркани
Опубликовать

1 коментар:

  1. у матеріалі є поради юриста тим, хто хоче захистити свій двір від забудівлі. На всяк випадок зберігаю тут:

    Ось що адвокат Соловйова радить людям, які хочуть вберегти свій двір чи сквер від забудови:

    Якщо людина живе в центрі, і має у дворі вільну ділянку, особливо сквер - їй обов'язково треба потурбуватися про можливу забудову заздалегідь.

    По-перше, треба взяти кадастровий план. Для цього треба піти в Головне управління земельних ресурсів мерії і замовити черговий кадастровий план. Це платна послуга, близько 100-200 гривень, залежно від розміру плану. Потім треба на цьому плані подивитися, до яких ділянок прилягає будинок. Там має бути написано, який кадастровий номер ділянки, кому вона віддана, під що, яке цільове призначення цієї землі. Це відкрита інформація, її точно нададуть.

    Наприклад, ми нещодавно замовили кадастровий план по Пейзажній алеї і дізналися, що 2 гектари алеї віддали у власність ТОВ "Шанс". Що це? Що вони будуть робити? Будемо розбиратися.

    Отже, в кадастровому плані людина зможе побачити, що, наприклад, Київрада віддала у 2008 році ділянку у її дворі під офісний центр. І тоді одразу треба розбиратися із цією ситуацією. А не тоді вже, коли ставлять паркан. Бо може бути запізно.

    Треба відправляти запити і листи скрізь: і в Київраду, і в Головне управління містобудування, і в Головне управління контролю за благоустроєм. Звернутися до юриста.

    А взагалі, потрібно створювати об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Відводити собі у власність прибудинкову територію. Створювати органи самоорганізації населення (ОСН). Бо так ви зможете захищати землю, сквери, підвали, горища - все, що сьогодні має цінність.

    ВідповістиВидалити