Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

середу, 7 липня 2010 р.

Відповідь на запит народного депутата

4 червня народний депутат Леся Оробець надіслала на ім"я херсонського міського голови п. Сальда запит, в якому просила надати такі документи:

  • копію проекту відводу земельної ділянки фірмі АМСТОР
  • копію акту вибору земельної ділянки
  • інформацію про призначення землі згідно генплану
Сьогодні, 7 липня, хоч із запізненням, але відповідь була отримана.

Скан відповіді (5 сторінок, 1,8 Мб)

Дякуємо пані Лесі за допомогу!

Сальдо підписав звернення до себе?

Як раніше повідомлялося, міський голова зробив спробу прикритися у питанні Дубків зверненням від 38-ми громадських організацій, які вимагають "гармонійного розвитку міста".
Список підписантів цього звернення викликав неабиякий інтерес в учасників руху "За дубки".
Цікавий аналіз виклав один з учасників в своєму персональному блозі, в тому числі серед підписантів була інентифікована організація Херсонська міська громадська організація "Лікарняна каса", про яку на офіційному сайті Комсомольської районної в м.Херсоні ради міститься такий запис:

99.
Місцевий осередок
Херсонська міська громадська організація Лікарняна каса
Голова
Сальдо В.В.
м. Херсон
вул. Суворова 38
№ 59 від 30.08.04р.


Дослідження триває :)

вівторок, 6 липня 2010 р.

Зелені зони Херсона "самовільно" мігрують...

Якщо уважно переглядати сторінки сайту Херсонської міськради, то можна знайти дивні закономірності.

Так, 13.10.2009 розміщено інформацію про результати роботи пленарного засідання ХХХІ сесії міської ради, де, зокрема, зазначено:
Рада затвердила Протокол засідання комісії з проведення конкурсів оренди земельних ділянок на конкурсних засадах №1 від 04.07.2007. ТОВ «Амстор» затверджено матеріали вибору місця розташування земельної ділянки площею 5,0000 га, із земель запасу по Миколаївському шосе в районі автовокзалу, під торговельно-культурно-розважальний центр та надано дозвіл на виготовлення відповідного проекту землеустрою.


Виходить, що на момент проведення конкурсу Дубки мали статус не санітарно-захисної смуги, як вже кілька місяців твердять чиновники всіх рангів, і не парку, як стверджують архівні документи, а всього-навсього земель запасу?


Інформативною також є сторінка Результати відкритого архітектурного конкурсу.
З неї випливає, що наразі відбувається Відкритий архітектурний конкурс на визначення кращої концептуальної пропозиціївлаштування ландшафтного парку в Таврійському мікрорайоні м.Херсона
(конкурс мав би закінчитися у січні 2010 року, але інформації про це немає).
Виходить, що рівно через місяць після того, як міськрада надала попереднє рішення на винищення 5 га зеленої зони в одній частині Таврійського мікрорайону, міськвиконком приймає рішення про створення нового парку, вже площею 50 га в інший частині того самого мікрорайону. 


При тому, на численні вимоги захисників Дубків створити в Таврійському мікрорайоні парк, жоден з чиновників про цей конкурс (який, схоже, існує лише "на папері") не згадав.

Відкрите звернення фахівців кафедри ботаніки ХДУ

понеділок, 5 липня 2010 р.

Хроніки поточного тижня 05.07 - 11.07

05.07 - отримано ексклюзивні документи стосовно СЗЗ нафтозаводу

06.07 - оприлюднене відкрите звернення до міського голови від фахівців кафедри ботаніки ХДУ

07.07
- експертну оцінку Дубового гаю роблять фахівці з Асканійського біосферного заповіднику
- до захисників Дубків долучився Національний екологічний центр
- як виявилося, Сальдо підписав звернення сам до себе
- отримано відповідь на запит народного депутата Л.Оробець (документи по землевідводу)

Отримано ексклюзивні документи

СЗЗ нафтозаводу зменшена вполовину!
Тепер вже парку "Ювілейний" бути  парком нічого не заважає?

Натомість в останньому числі ГРИВНИ є така цитата:
Вячеслав Сиганевич, председатель земельной комиссии горсовета:
- Мы не можем принять решение по изменению статуса санитарно-защитной зоны, как это предлагают депутаты. Есть письмо коммерческого директора неф тезавода о том, что идет реконструкция и только после этого будет определена санитарно-защитная зона. Пока проекта нет, ничего менять нельзя, так как есть действующие расчеты, которые никто не изменял.

Ще одна "гаряча точка"?

кріпосний колодязь біля Свято-Катерининського Собору  "висить у повітрі"?
За словами Б.СІЛЕНКОВА він мав розмову з міським головою Херсону Володимиром САЛЬДО щодо колодязя і з’ясувалось, що на даний час ця споруда «вісить у повітрі», тобто не знаходиться на балансі у жодної установи. В той же час Б.СІЛЕНКОВ звернув увагу В.САЛЬДО на листи, які були ще минулого року направлені в мерії від облдержадміністрації та від керівництва Херсонської єпархії УПЦ МП щодо передачі колодязя на баланс єпархії. За словами Б.СІЛЕНКОВА мер Херсона повідомив, що всі документи щодо вказаного об’єкту були направлені в земельну комісію міськради. Однак, керівник даної комісії В’ячеслав СІГАНЕВИЧ заперечив Б.СІЛЕНКОВУ факт наявності вказаних звернень у комісії.

Розпочато відлік другого року!

От з цього запису 4 липня 2009 року  цей блог почав своє життя.
Без офіціозу, без преамбули - одразу до справи.
І так сумлінно пропрацював весь рік.
У тому, чого захисникам історичної спадщини спочатку, а потім й дубового гаю, вдалося досягти - є величезний внесок його, важливого учасника подій.
Вітаємо наш блог і тих, хто робить його саме таким, а також тих, хто його придумав!!!!