Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

пʼятницю, 8 квітня 2011 р.

Дос"є Амстора


В нашем городе работали два супермаркета сети «Амстор». Первый - торговый центр на ул. Лазурной,17 в микрорайоне Намыв - был открыт в ноябре 2007 года. Его площадь составляла около 12 тыс. кв.м.

Второй - торговый центр на проспекте Героев Сталинграда, 9Р в микрорайоне Соляные - открылся в сентябре прошлого года. Его площадь – более 1 тыс. кв. м.

Как известно, на месте, где был построен супермаркет в Соляных, ранее был небольшой сквер, прилегающий к территории Национального университета кораблестроения. В этом маленьком парке было много уникальных старых деревьев, а также липовая аллея. Перед началом строительных работ в 2009 году сквер был полностью уничтожен.

середу, 6 квітня 2011 р.

Розробляється проект внесення змін до містобудівної документації

За рішенням міської ради, розробляється проект внесення змін до містобудівної документації – Генерального плану міста Херсона – щодо зміни цільового призначення земельної ділянки з метою розміщення торгівельно-розважального комплексу з офісними приміщеннями, шляхом реконструкції будівель та споруд ТОВ «ТРЦ Фабрика» по вул. Залаегерсег 18.
Департаменту містобудування та землекористування міської ради до 10 квітня доручено: визначити замовника та розробника зазначеної документації (підрядника, генерального проектувальника), встановити строки її розроблення та джерела фінансування; звернутися до обласної державної адміністрації стосовно одержання державних вимог щодо розроблення проекту змін до Генерального плану міста Херсона; визначити місце та строки подання пропозицій фізичними і юридичними особами.


Джерело

співставимо:

ЗАКОН УКРАЇНИ (витяг)
Про регулювання містобудівної діяльності
Стаття 17. Генеральний план населеного пункту
1. Генеральний план населеного пункту є основним видом містобудівної документації на місцевому рівні, призначеної для обґрунтування довгострокової стратегії планування та забудови території населеного пункту.
2. Генеральний план населеного пункту розробляється та затверджується в інтересах відповідної територіальної громади з урахуванням державних, громадських та приватних інтересів.
8. Строк дії генерального плану населеного пункту не обмежується.
9. Зміни до генерального плану населеного пункту можуть вноситися не частіше, ніж один раз на п'ять років.
Рішення про дострокове внесення змін до генерального плану міст обласного центру, Києва та Севастополя приймається Кабінетом Міністрів України.
У разі виникнення державної необхідності рішення щодо доцільності внесення змін до генерального плану населеного пункту приймається Кабінетом Міністрів України.

що ще додати?

вівторок, 5 квітня 2011 р.

Балакучий Дуб


   Вже багато років крокує Україною і Світом розбудова громадського суспільства. Створюються нові, важливі для людей проекти і їх плоди ми можемо бачити у покращенні умов життя різних верств населення. Розробляються сайти, інформаційні портали, проводяться зустрічі, тренінги та виконуються велика робота з підготовці звітів.
        А чи будуть пам’ятати все що відбувалось у далекі двохтисячні наші потомки, які житимуть через віки? Чи наші імена стануть для когось прикладом?! Але ж кожен з нас хоче залишити свій слід в історії, а не лише наслідити Тому я пропоную вам дуже простий у своєму виконанні спосіб втілити це в життя через дві корисні справи: перше це заявити про себе на весь Світ, а друге посприяти покращенню екологічної ситуації в Україні.
       Знайти у своєму місті знаменитий, або просто цікавий на ваш погляд дуб.
       Відіслати чи передати п'ять жолудів разом з фото і вашими даними.
        Навесні 2012 року я планую висадити перші паростки молодих дубків у мальовничому куточку Добропільського району і кожного року цей гай буде становитися все більшим. А поки ваші жолуді проростатимуть у Палаці Природи доки не наберуть достатніх сил.
       Усі фото дубів-батьків та дані про Ваші організації і проведені ними заходи чи реалізовані проекти будуть розміщені на сайті http://dobrepole.org.ua , а у подальшому на спеціальному сайті.
        Вже проведено роботу у цьому напрямку і отримані такі дані:
У середньому проростає кожен третій жолудь
Найкращій час для посадки у горщики листопад чи квітень
Висаджувати до ґрунту не раніше трьох місяців

Хроніки подій тижня, 04-10.04

Події:
04.04 - открытое заседание Комитета подотчетности власти и правовой защиты Общественного совета при ХОДА
04.04 - презентація нового проекту торгівельного центру. Під час презентації М.Костяк підтвердив, що ХОДА не допустить забудови на Спартаку, в парку Ювілейний та руйнування ШШЦ
04.04 - прокуратура Херсона подала в суд позов стосовно голосування сесії міськради 31.03 по парку Ювілейному та стадіону Спартак
05.04 - прес-конференція голови ХОДА. Вдруге підкреслено, що загроза "Дубкам", "Спартаку" та ШШЦ буде поборена
05.04 - засідання громадської ради при ХОДА.
05.04 - визначено дату наступної сесії міськради
05.04 - Черкащина презентувала своїх учасників в проекті «7 чудес України: замки, фортеці, палаци. А Херсонщина?
6.04 - Суворовським районним судом відкрито провадження по справі звільнення директора ШШЦ
06.04 - міськрада повідомляє про коригування генплану заради "Фабрики"
07.04 - В Николаеве закрыли два супермаркета "Амстор"
08.04 - "Кияни проти руйнації Києва" зупиняють будівництво на Театральній. (в копилку досвіду: Минулого тижня суд забрав в нього землю під забудовою, повернув її київській громаді !!!!)


Публікації:

Політична Херсонщина:
Общественность готова к решительным действиям в защиту "Дубков" и "Спартака"
Площадь Свободы:
Костяк обещает не допустить незаконных действий строителей в "Дубках" и на стадионе "Спартак"
Прокуратура подала в суд на горсовет Херсона по вопросам «Амстора» и «Спартака»
Спецкомиссиия ОГА по ШШК не установила фактов отчуждения имущества и земли клуба – замгубернатора
13 апреля суд рассмотрит законность увольнения директора ШШЦ
Майдан
Марш проти будівельної мафії
Сальдо відповідатиме у суді
В Херсоні ініціюють місцевий референдум
Радио "София":
Здесь будет город-супермаркет?
Прокуратура хочет в судебном порядке отменить решения горсовета по «Амстору» и «Спартаку»
Общественность готова к решительным действиям в защиту «Дубков» и «Спартака»
Табачник и Сафиуллин держат вопрос ШШЦ под контролемФоторепортаж о деятельности депутатов Херсонского горсовета на благо херсонцев
Вопрос Шахматно-шашечного клуба под особым контролем губернатора
Торгово-развлекательный Херсон
В Херсоне инициируют местный референдум
Гривна:
Костяк об «Амсторе»: диктофонная запись
Вгору:
В Николаеве закрыли два супермаркета "Амстор": СМИ

понеділок, 4 квітня 2011 р.

Интернет-конференция Н.Костяка и В.Пелыха

Совместная Интернет-конференция главы Херсонской областной государственной администрации Николая Костяка и главы Херсонского областного Совета Виктора Пелыха.

Тема Интернет-конференции: «Текущее социально-экономическое положение области и перспективы 2011 года»
Конференция состоится 15 апреля с 14.00 до 16.00.

Задавать вопросы можно уже сейчас здесь

Марш на захист соціального і культурного простору міста - Київ

На Хрещатику біля будівлі Київської міської держадміністрації учасники маршу оприлюднили свої вимоги, серед яких: мораторій на забудову історичної частини міста; відновлення зелених зон у місті, які знищені унаслідок забудови; зміна законодавства з метою посилення санкцій проти замовників незаконних вирубок парків (скверів) у Києві. Також вони вимагають ввести мораторій на виселення або приватизацію музеїв, бібліотек та книгарень, і забезпечити усі громадські місця міста достатньою кількістю сміттєвих урн та баків для роздільного збору сміття.(джерело)
Посилання:
Марш на захист соціального і культурного простору міста

У Києві з ініціативи громадських організацій та пересічних киян сьогодні відбувся марш на захист соціального та культурного простру столиці України.