Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

пʼятницю, 23 липня 2010 р.

Публікації у місцевих ЗМІ, третє число липня

ВГОРУ: Як врятувати «Зелені легені» Херсона

Підсумки діяльності діалогової групи


Члени діалогової групи 22 липня зустрілися з експертом проекту О.шумльдою, який відповідає за віидання посібника, що підсумує досвід всіх 6 пілотних регіонів.

Московських екологів оточили у Хімкінському лісі

Экологов в Химкинском лесу окружили готовые "убивать и убирать" люди
Вырубка Химкинского леса для строительства автомобильной дороги началась 15 июля. Активисты-экологи блокировали работы, утверждая, что решение об исключении 150 гектаров леса из лесного фонда было принято с нарушениями. В конце марта законность вырубки подтвердил Верховный суд. Однако экологи утверждают, что у рабочих отсутствуют необходимые разрешительные документы на вырубку.

середу, 21 липня 2010 р.

Корисна публікація

Практичний посібник «Право на доступ до інформації з питань містобудування» можна отримати безкоштовно у власному обласному центрі

Східноукраїнський центр громадських ініціатив випустив книгу  «Право на доступ до інформації з питань містобудування: практичний посібник». У посібнику розглянуто законодавчі та практичні аспекти реалізації права на інформацію щодо забудови територій у населених пунктах. Посібник розрахований на широке коло читачів, яких цікавлять практичні аспекти захисту права на інформацію щодо забудови територій у населених пунктах: представників громадських організацій, членів органів самоорганізації населення та об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, працівників ЗМІ та представників інших форм об’єднань громадян, а також на депутатів місцевих рад та посадових осіб міських і районних виконавчих комітетів. Книга складається з розділів: «Право на інформацію: міжнародні та вітчизняні стандарти», «Забезпечення доступу громадськості до інформації при плануванні і забудові територій», «Порядок одержання офіційних даних щодо забудови територій», «Оскарження фактів порушення права на інформацію щодо забудови територій», «Окремі проблеми захисту прав громади у сфері містобудування».
Автор книги – Микола Мазур, кандидат юридичних наук, викладач Луганського державного університету внутрішніх справ.
Посібник вийшов у світ в рамках проекту «Локалізуючи демократію в Луганську», що реалізується за фінансової підтримки NED - Національного фонду в підтримку демократії (США).
Зацікавлені зможуть безкоштовно отримати видання в ході громадських обговорень проблеми обмеженого доступу громадян до генеральних планів міст, які відбудуться у всіх обласних центрах у серпні - вересні 2010 року в рамках проекту «Через доступ до генеральних планів – до містобудування без корупції», що реалізується за підтримки МФВ «Відродження». Якщо ви зацікавлені в отриманні друкованого варіанту книги у вашому обласному центрі надішліть замовлення на e-mailzahumanrights@gmail.com і ми поінформуємо вас про час і місце отримання книги.
  Книгу також можна скачати в електронному вигляді з сайту СЦГІ.

Вивчаємо досвід: Глазго, ЕСАТ

Бюлетень місцевої ініціативи "За чисте Глазго" (pdf, 5 Мб, англійською)

понеділок, 19 липня 2010 р.

Прокуратура відписалася

Отримавши лист від херсонців, Адміністрація Президента переадесувала його обласній прокуратурі.
Про те, як ця структура стоїть на сторожі закону та правопорядку, можна дізнатися з відповіді, яка надійшла авторам листа:

неділю, 18 липня 2010 р.

Хроніки поточного тижня 19.07 - 25.07

19.07
- отримано звіт прокурорської перевірки після листа ініціативної групи Президенту

20.07
- до відкритого листа ветеранів до голови ХОДА додалося 13 підписів

22.07
- вийшла чергова публікація в газеті ВГОРУ

23.07
- отримано черговий комплект документів - протокол засідання конкурсної комісії, на якому розглядалася зімельна ділянка в Дубках, два рішення міськради та лист В.Сальдо

Розпочато збір підписів

Адміністрація цього блогу звертається до херсонських користувачів інтернету - покажіть, будь ласка, відкритий лист ветеранів своїм бабусям, дідусям, сусідам старшого віку. Якщо вони готові додати свій підпис до цього листа - Ви можете це зробити он-лайново, написавши відповідний коментар до зазначеного листа

Открытое письмо главе ХОДА

Уважаемый Николай Михайлович,
Искренне благодарны Вам за поддержку херсонцев в борьбе за сохранение прекрасного лесного массива, Дубового леса, - неоценимого богатства города.
Случилось невероятное - сессия городского совета дала согласие на вырубку части леса под строительство в зеленой зоне торгового и развлекательного комплексов фирмы "Амстор" из Донецка. Трудно оценить преступное кощунство депутатов, проголосовавших за продажу и частичное уничтожение исторического, культурного и экологического богатства города.
Уровень произвола дает полное представление о личностях, как продающих, так и готовых купить нашу любимую часть Херсона, о людях не имеющих представления об ответственности перед избирателями, преступно попирающие свои клятвы, предвыборные обещания верой и правдой служить народу. Несомненно, на предстоящих выборах будет дана заслуженная оценка всем участникам борьбы: и тем, кто готов нанести ущерб Дубовому лесу, и тем, кто спасет его от варварского надругательства.
Очаг здоровья и красоты должен быть спасен!
Ветераны Великой Отечественной войны и труда, дети войны ведут активную борьбу с постигающей Херсон бедой. Мы твердо верим, что Ваше слово, Ваша оценка происходящего станут решающим фактором в восстановлении законности, порядка, справедливого подхода к решению важных проблем нашей жизни.
Отстоим дорогую достопримечательность Херсона! А совершающим преступление власть имущим откажем в доверии и назовем по заслугам их варварские деяния.
Дубовому лесу - жить, процветать, дарить херсонцам здоровье, радость!
Вам,  Николай Михайлович, успехов в нелегком труде по возвращению орденоносной Херсонщине былой славы!

Ветераны
Великой Отечественной войны
Боня Н.М.
Завгородний В.П.
Курган В.П.
Емельянов М.А.
Левенберг Р.Р.
Слуцкая Е.А.
Якименко В.П.