Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

пʼятницю, 4 грудня 2009 р.

Головою обласної державної адміністрації Борисом Сіленковим підписано розпорядження "Про стан забезпеченості містобудівною документацією на регіональному та місцевому рівнях в області"

У зв'язку з необхідністю укладення договорів із переможцями відкритих архітектурних конкурсів на визначення кращих концептуальних пропозицій з реконструкції та відновлення пам'ятки архітектури місцевого значення - парку ім.В.І.Леніна та забудови Каховської площіна виконання проектно-кошторисної документації, проведення її експертизи та експертизи проектно-вишукувальної документації «м.Херсон. Схема розміщення АЗС», а також розробки та завершення виконання запланованих проектно-вишукальних робіт «Схема плану «червоних» ліній магістральних вулиць м.Херсона», «Правила забудови м.Херсона (І етап)» та «Схема доступності інвалідів м.Херсона» згідно з кошторисною документацією внесено зміни до Програми економічного і соціального розвитку Херсона на 2009 р. в частині заходів щодо реалізації основних напрямків містобудівної політики в місті на 2009 р.

Виконавчим комітетом міської ради прийнято рішення, яке підписано міським головою Володимиром Сальдо, про оголошення відкритого архітектурного конкурсу на визначення кращої концептуальної пропозиції влаштування ландшафтного парку в Таврійському мікрорайоні м. Херсона на земельній ділянці, обмеженій просп.200-річчя Херсона, вул.49 Гвардійської Херсонської дивізії, вул. Ворошилова, вул. Покришева, орієнтовною загальною площею 50,0000 га.
Реєстрація учасників конкурсу та видача конкурсної документації проводиться в місячний термін з дня оголошення конкурсу за адресою: просп. Ушакова, 37, 1-й поверх, каб.121, тел.: 26 42 68.

Как умирает история. Антирейтинг сохранности одесских памятников архитектуры

середу, 2 грудня 2009 р.

Будинок Фалєєва


Архитектурные жемчужины Херсона. Дом Фалеева
Одним из самых значимых историко-архитектурных памятников старого Херсона является так называемый дом Фалеева – основателя Николаева. Это едва ли не старейшее здание Херсона, его ровесник. А по историческим событиям, с ним связанным, памятник уверенно можно заносить в списки уникальных. Однако ни на каком учете он не стоит. Сейчас здание под угрозой уничтожения и мы вновь услышим знакомое: “Мы не знали”. (с)