Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

середу, 27 січня 2010 р.

Цікавий досвід Хмельницька з використання нових медіа для залучення до громадських обговорень

вчора у хмельницькому міськвиконкомі відбулася прес-конференція, на якій було представлено журналістам проект "Участь громадян у процесі прийняття рішень на місцевому рівні"
Новизна проекту - у застосуванні інструментів Social Media для створення ефективного механізму комунікації між місцевою владою та громадою міста.

Особливістю нових (соціальних) медіа є принцип залучення користувачів до наповнення і багаторазової перевірки змісту, що робить інтернет-ресурси, побудовані за цією концепцією, незамінним інструментом для вирішення таких завдань:

· проведення громадських моніторингів виконання місцевих програм, громадських експертиз діяльності органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування;
· впровадження механізмів участі громадян у процесі прийняття рішень по конкретним питанням на місцевому рівні, наприклад – громадські слухання, громадські ради, громадські ініціативи та інше;
· впровадження механізмів залучення громади, підзвітності та прозорості діяльності органів влади.


"Центр" роботи проекту - це група Громадські експерти м.Хмельницького у соціальній мережі Facebook.com. Група є відкритою, і приєднатися до неї може кожен.

Детальніше про застосування нових медіа у проекті читайте тут.
джерело
 
P.S. Дуже хочеться, щоб представники традиційних медіа сміливіше використовували можливості нових медіа.

Опубликовать

Немає коментарів:

Дописати коментар