Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

середу, 1 травня 2013 р.

Рано чи пізно, але порушники отримують своє

Ще рік тому тут вирувало будівництво. Ціла бригада будівельників вправно перекривала дах, зводила та утеплювала стіни.
Сама будівля виглядала вельми нахабною - ані тобі паркану, ані тобі стенду з інформацією про забудовника, ані тобі поваги до червоних ліній чи просто до пішоходів, адже тротуар їм суттєво підрізали.
І здавалося, що забудовника аніскільки не хвилює, що у кількох сотнях метрів - центральний проспект міста, у кількох десятках - БТІ, за кілька кварталів - міська прокуратура, а до облдержадміністрації можна дійти пішки хвилин за 10.
Але щось таки завадило.
Колишній будівельний майданчик спочатку спустів. А потім й взагалі незакінчений будинок почав розсипатися.
Так і стоять його залишки майже у центрі міста. Може вони слугуватимуть запобіжником у можливих інших подібних проектах всупереч усяким містобудівним нормам.




Шкода лише, що в поточному стані ця будівля естетики обличчю Херсона також не додає...

Немає коментарів:

Дописати коментар