Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

вівторок, 8 червня 2010 р.

Подано заяву до прокуратури.

Громадська організація Причорноморський центр політичних і соціальних досліджень, в рамках громадського руху на захист Дубового гаю, 07 червня подала заяву до Херсонської міської прокуратури з проханням розглянути питання щодо детальної перевірки рішення з передачі земельної ділянки на території дубового гаю в районі автовокзалу у м. Херсоні комерційній фірмі «Амстор» під будівництво торгівельно-розважального комплексу та підстави його прийняття з боку правоохоронних органів.
Друкуємо повний текст заяви.


Прокурору м. Херсона Херсонської області
Маренчуку Григорію Леонідовичу
73000 м. Херсон, вул. Тираспільська, 5-а

Херсонська обласна організація «Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень»
73036, м. Херсон,
Придніпровський спуск, 1, оф.8
телефон 325-026

ЗАЯВА

ХОО «Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень» є громадською організацією та діє на підставі Статуту та Закону України «Про об’єднання громадян».
Херсонською міською радою було прийнято рішення про передачу земельної ділянки на території дубового гаю в районі автовокзалу у м. Херсоні комерційній фірмі «Амстор» під будівництво торгівельно-розважального комплексу.
У зв’язку з тим що прийняте рішення торкається інтересів територіальної громади міста, а також у зв’язку з тим, що прийняте рішення суперечить як по своєму змісту так і по процедурі прийняття ряду міжнародних та національних норм з питань захисту довкілля та забудови земель, а саме:
 статті 6, 7, 8 Міжнародної Конвенції «Про доступ до інформації, участь громадськості  в процесі прийняття рішень та доступ до правосуддя з питань, що стосуються довкілля», статті 50 Конституції України, статті 136 Земельного кодексу України, статті 28 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», статті 23 Закону України «Про планування і забудову територій», статті 5 Закону України «Про основи містобудування», статті 25 Закону України «Про архітектурну діяльність», пункту 7 Коцепції національної екологічної політики України на період до 2020 року (схвалено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 17.10.2007 № 880-р), пунктів 6.1., 6.2. Наказу Міністерства охорони здоров'я України від 19.06.1996 №173 «Про затвердження Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів», пунктом 5.4. та таблиці 5.1.Державних будівельних норм 360 – 92
Вважаємо що прийняте рішення та підстави його прийняття підлягають детальній перевірці з боку правоохоронних органів.
Враховуючи викладене вище, ПРОШУ:
1. Розглянути факти, викладені у заяві та прийняти рішення відповідно до ст. 97 КПК України.
2. Про результати розгляду повідомити мене письмово у встановлені чинним законодавством строки.

До заяви додаються:
1

„_07_” червня 2010 року

голова ХОО «Причорноморський центр _______Мошнягул О.Д.
політичних та соціальних досліджень»

Прес-служба ПЦПСД

Немає коментарів:

Дописати коментар