Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

середу, 19 серпня 2009 р.

Досвід киян

16 серпня у приміщенні дитячої школи мистецтв по вул. Ярославів Вал, 25 відбулося нелегітимне обговорення проекту забудови по вул. Стрілецькій, 10/1 (що зовсім поруч із скандальним будівництвом на Гончара, 17-23). Рік тому щодо цього об”єкту вже були проведені громадські слухання, тож, згідно з чинним законодавством, проведення їх удруге є вже неможливим. Шевченківська райдержадміністрація заявила, що не визнає їх.
Місцеві мешканці дізналися про проведення цього заходу з оголошення у газеті Хрещатик і разом з активістами ініціатив “Збережи старий Київ”, “КУПР” та “Я киянин” прийшли, щоб спробувати перешкодити його проведенню, оскільки не мали сумнівів у тому, що ці обговорення проводяться не для того, щоб з”ясувати думку громади, а для фальсифікації цієї думки і проштовхування проекту забудови, який провалився на попередніх, легітимних слуханнях.
(далі)

там ще коментарі теж цікаві, подивіться )))

Немає коментарів:

Дописати коментар