Сейчас нужно спасать архитектурно-историческую СРЕДУ старого города, которая создавалась не одним поколением херсонцев. Над сохранением этой среды, можно сказать, "души города" работали целые институты (как Херсонские так и Киевские). Вначале нужно правильно выполнить АРХИТЕКТУРУ! А в правильной архитектуре газоны обязательно будут! Вспомнилось выражение: Архитектура - застывшая музыка. Так вот, нужно сыграть легкий Херсонский джаз... (М.Вустянский, член диалоговой группы)

неділю, 26 липня 2009 р.

досвід Луганщини:
12 липня Східноукраїнський центр громадських ініціатив розпочав інтернет-кампанію за збереження лісопаркової зони в районі Гострої Могили. На сайтах популярних соціальних інтернет-мереж «ВКонтакте», «Фейсбук» та «Одноклассники» були створені групи під назвою «Защитим лес в районе «Острой Могилы». Ці групи об’єднують людей незгодних із наміром Луганської міськради знищити лісопарк (160 га) в районі меморіального комплексу, перетворивши його на місце для супер-маркетів та розважальних центрів. За два неповні дні кількість учасників груп перевищила понад сто осіб та постійно зростає. До груп приєднуються як теперішні луганчани, так і мешканці інших міст і навіть країн.
«Ми розпочали кампанію в інтернет-просторі для того, аби міський голова Сергій Кравченко, депутати міської ради та чиновники виконкому, навіть сидячи у своїх кабінетах, могли бачити обличчя людей незгодних із їх протизаконними рішеннями. Своєю акцією ми нагадуємо меру та депутатам про їх обов’язок дбати про інтереси звичайних луганчан, а не лише бізнес-структур, в угоду яких вони хочуть знищити ліс», - коментує початок акції член Ради Східноукраїнського центру громадських ініціатив Володимир Щербаченко. «Ми закликаємо всіх небайдужих до долі української природи, до свого здоров’я та здоров’я своїх рідних приєднуватися до груп, а також запрошувати до них своїх друзів і знайомих».
Адреси груп в Інтернеті:
«ВКонтакте»
«Однокласники»
«Facebook»

Більш детально про ситуацію, що склалася з лісопарком в районі «Гострої Могили», ви можете дізнатися на нашому сайті

Немає коментарів:

Дописати коментар